Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kafa Kafa
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Extra controle recreatievaart randmeren

Woensdag 29 augustus 2018
Extra controle recreatievaart randmeren
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De recreatievaart op de randmeren in Flevoland wordt deze week extra gecontroleerd door Rijkswaterstaat. Medewerkers checken bijvoorbeeld of schippers de papieren op orde hebben, de juiste snelheid varen en of er een dodemanskoord aan boord is.

"Wij zien toch met name in de zomermaanden dat er best veel overtredingen zijn op het water, met name door recreatievaart", vertelt Johan van den Akker van Rijkswaterstaat.

Daarom houdt Rijkswaterstaat een grote actie die specifiek is gericht op de randmeren. Om alle recreanten preventief te kunnen controleren, worden er meerdere vaartuigen ingezet, waaronder snelle motorboten. "Er zijn collega's gestart vanuit Harderwijk en Amsterdam. We werken naar elkaar toe en dan gaan we weer terug. Daarmee is 100 procent kans op controle", legt Van den Akker uit.

Hoeveel overtreders Rijkwaterstaat verwacht tegen te komen, vindt Van den Akker lastig te schatten. "Maar bij de helft van de schepen die we controleren, vinden we toch wel iets wat niet in orde is."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top