Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Oranje verslaat Duitsland en wint Griffin Cup

Zaterdag 1 september 2018
Oranje verslaat Duitsland en wint Griffin Cup
Het team van Oranje na de met 38-22 gewonnen wedstrijd om de Griffin Cup
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Voor het tweede jaar op rij is Ruben Stuifzand uit Biddinghuizen erin geslaagd met Oranje de Griffin Cup te winnen. In de rugby-league interland Nederland-Duitsland werd het vanmiddag in Capelle aan den IJssel na een enerverende partij 38-22.

Bij rust keek Oranje tegen een 16-18 achterstand aan, na eerder 10-6 voor te hebben gestaan. Direct na de rust pakte Nederland de wedstrijd goed op en liet het Duitsland kansloos. Halverwege de tweede helft stond er na twee try's (waarbij er één conversie werd gemaakt) en een penalty al 28-18 op het scorebord.


Score
Met nog een kwartier te gaan scoorde Duitsland eindelijk weer en leek de spanning met een 28-22 stand terug. Negen minuten voor het eindsignaal kwam Nederland nog eens tot scoren en omdat ook de conversie werd gemaakt, werd het 34-22. Het volgende balbezit een paar minuten later was opnieuw succesvol. Met nog 6 minuten te gaan maakt Oranje uit de vijfde en laatste poging de try: 38-22, waarmee de wedstrijd definitief werd beslist.

Scoreverloop

Euforisch
Stuifzand speelde de hele wedstrijd en was na afloop uitermate tevreden met het resultaat. Gevraagd naar zijn reactie, vatte hij het in één woord samen: "Yes!". "Ik weet niet goed hoe ik het anders moet zeggen", vervolgt Stuifzand. "Ik heb een euforisch gevoel en bedank het hele team voor een goede pot". De volgende wedstrijd van Oranje is op 22 september in Göteborg tegen Zweden.

De Oranje-spelers van de Harderwijk Dolphins, helemaal rechts Ruben Stuifzand uit Biddinghuizen

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bewoners
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Sport
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top