Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

GGz begint met speciale vervoersdienst

Dinsdag 4 september 2018
GGz begint met speciale vervoersdienst
Foto: FreeImages.com - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - De GGz in Flevoland is begonnen met een vervoersdienst voor mensen met psychische klachten die accuut naar een instelling moeten. Tot voor kort werden mensen die accuut hulp nodig hebben, vervoerd met een politieauto. Dat is volgens de GGz erg ingrijpend voor patiënten en hun naasten.

"Deze mensen hebben vaak niets crimineels gedaan, maar toch worden ze in een politieauto vervoerd. Dat werkt vaak niet bevorderend voor het herstel", zegt Karen Griep van de GGz. Vervoer met een aumbulance is 'niet passend'.

De nieuwe vervoersdienst brengt patiënten van en naar een crisisbeoordeling waar wordt gekeken naar de eventuele psychiatrische behandeling die iemand nodig heeft.

Verward of angstig
"De manier van vervoer moet zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van een patiënt", vertelt Griep. Daarom werken er bij de vervoersdienst mensen die weten wat een verward of angstig persoon nodig heeft. De dienst is alleen nodig wanneer een patiënt niet zelf naar een intstelling toe kan komen. Agressieve mensen worden overigens nog steeds opgehaald door de politie.

De dienst rijdt ook in de regio's Eemland, Gooi en Vechtstreek, Veluwe & Veluwe Vallei in opdracht van ggz centraal. Het project is een pilot van een jaar.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top