0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Amazone Naber 63e bij stormachtig WK eventing

Dinsdag 18 september 2018
Amazone Naber 63e bij stormachtig WK eventing
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is een mooie ervaring rijker. Ze eindigde weliswaar in de achterhoede bij de eventing, maar kijkt toch terug op een bijzondere wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Deze plaats in North Carolina ligt in het gebied dat wordt geteisterd door orkanen en extreme regenval.

Bij eventing doen ruiter en paard mee aan drie verschillende onderdelen. Naber kwam met haar paard Harry Belafonte uit op dressuur, cross country en het springen. Dat laatste onderdeel werd pas maandag afgewerkt, terwijl het in eerste instantie op zondag zou zijn.

Na de drie onderdelen kwam Naber uiteindelijk uit op de 63e plek. "Tuurlijk had ik op meer gehoopt, je bent sportvrouw. Maar dat er dingen niet gaan zoals je hoopt hoort ook bij de sport."

'In Ermelo was het slechter weer'
Vooraf was er noodweer voorspeld. Ook werden onderdelen verplaatst vanwege de slechte weersverwachting. Uiteindelijk viel het weer wel mee volgens Naber. "Bij de NK in Ermelo was meer regen dan hier. Maar ik snap de voorzorgsmaatregelen. Je wil geen risico nemen."

Voor Naber betekende het slechte weer dat haar familie en vrienden zaterdag niet naar de cross country konden komen. "Er was een reisverbod, dus konden ze het hotel niet uit."

Verder had het slechte weer weinig invloed, al is het voor paarden natuurlijk lastig. "Het is hier af en toe heel warm. En dan is het ineens heel koud, met wind en storm. Dan hebben die paarden ook zoiets van: wat is dit allemaal?" Uiteindelijk koestert Naber de herinnering. "We zijn weer een ervaring rijker, een mooie. Zekers."

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.5 °C
  • 0.0 mm
  • 17.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top