Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Hondenbelasting wordt afgeschaft, korting op afvalstoffenheffing

Donderdag 27 september 2018
Hondenbelasting wordt afgeschaft, korting op afvalstoffenheffing
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op de afvalstoffenheffing in de gemeente Dronten wordt in 2019 een korting toegepast, de hondenbelasting wordt afgeschaft en overige lokale heffingen worden slechts met een inflatiecorrectie verhoogd,' dat presenteert het college de gemeenteraad in de Programmabegroting van de gemeente Dronten voor 2019.

De raad had eerder dit jaar in een motie gevraagd het afschaffen van de hondenbelasting al in 2019 door te voeren. 'Die ruimte is er', zo licht wethouder Ton van Amerongen toe.

'De gemeente Dronten heeft een gezonde financiële huishouding en er wordt een gedegen koers gevaren met een structurele begrotingsruimte in het meerjarig perspectief', zo zegt wethouder Van Amerongen. In het voorjaar liet het college al weten dat de gemeente Dronten een periode van grote bezuinigingen achter zich laat en ruimte heeft voor nieuwe ambities. Wethouder Van Amerongen spreekt zijn trots uit op de eerste begroting in de nieuwe collegeperiode. 'Boven de economische groei constateren we ook een toename van werkgelegenheid. Toch blijven we zorgvuldig onze keuzes afwegen. Er zijn meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op de uitkering die we van het Rijk ontvangen. Denk aan de effecten van internationale politiek en de Brexit'.

De gemeente verstevigt het positieve beeld onder meer door blijvend te investeren in verbetering van de dienstverlening. Het college stelt zichzelf ten doel om zoveel mogelijk samen met de gemeenteraad en met de samenleving op te trekken bij het maken van beleid, het inrichten van de openbare ruimte en het faciliteren van mogelijkheden. Ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Vanuit nieuwe verbindingen wil het college samen met de gemeenteraad, inwoners en organisaties invulling geven aan de ambities van de gemeente Dronten.

Besluitvorming
De gemeenteraad behandelt de begroting in de zogenaamde financiële commissies op 16 oktober (wijzigingen voorbehouden). Op 8 november 2018 neemt de raad een definitief besluit.

Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.3 °C
  • 4.2 mm
  • 11.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top