Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Tientallen bergers verzamelen zich voor Towshow

Maandag 1 oktober 2018
Tientallen bergers verzamelen zich voor Towshow
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Tientallen bergwerkers kwamen dit weekend bijeen bij Flevonice in Biddinghuizen voor de jaarlijkse Towshow. Een evenement waar de takelauto centraal staat. Van kranen tot militaire voertuigen. "Het is een schitterend gevoel om zoveel collega's bij elkaar te hebben", vertelt organisator Anne Hulscher trots.

De bezoekers werden getrakteerd op verschillende demonstraties en shows. Zo was er zaterdagavond een grote lichtshow toen alle vrachtwagens hun zwaailichten aan hadden. Ook geeft de Towshow een kijkje achter de schermen van het bergers vak. "Het is passie", vertelt een Belgische bezoeker. "Bergen zit in je bloed. Als je er eenmaal aan verknocht bent kom je er niet meer uit."

Voor Hulscher is het evenement ook een goed moment waarop mensen kennis kunnen maken met de bergers."Als wij gaan takelen zetten we natuurlijk altijd het verkeer stil, terwijl iedereen natuurlijk snel door wil rijden", legt hij uit. "Maar ondertussen brengen we mensen thuis die met ellende staan of we repareren de auto zodat ze weer verder kunnen. Dus het is ook wel dankbaar werk."

Maar soms is bergen ook zwaar werk en komen de werkers op zware ongelukken. Juist daarom is zo'n weekend ook een goed moment om met elkaar bij te praten. "Je ziet hele leuke dingen, maar ook verschrikkelijke dingen die je een plekje moet geven. Maar als je de dosis ellende aankan heb je echt de mooiste job van je leven."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.8 °C
  • 0.0 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top