Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Kafa Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Kamervragen over trekkerrijbewijs buitenlandse stagiaires

Donderdag 4 oktober 2018
Kamervragen over trekkerrijbewijs buitenlandse stagiaires
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tweede Kamerleden Helma Lodders en Remco Dijkstra (beiden VVD) hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het trekkerrijbewijs. Door dit rijbewijs moeten sommige boeren noodgedwongen stoppen met het opleiden van buitenlandse stagiaires.

Het trekkerrijbewijs is in 2015 ingevoerd. Hierdoor mag je alleen nog met een trekker de weg op als je zo'n rijbewijs hebt of een autorijbewijs hebt van vóór 2015. Deze regels gelden ook voor buitenlanders. Onder andere boerin Tima Groeneweg uit Biddinghuizen komt hierdoor in de problemen. Ze biedt al jaren stageplaatsen voor Franse studenten aan, maar moet daar volgend jaar mee stoppen als er geen oplossing komt.

De stagiairs mogen wel op het land rijden, maar in Flevoland liggen de gronden van boeren vaak verspreid. Daardoor moeten de voertuigen bijna altijd wel een stukje de openbare weg op. Dan moet iemand anders dus tijdelijk het stuur overnemen, en dat is volgens Groeneweg onwerkbaar.

Vragen aan de minister
Naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Flevoland willen de Kamerleden van minister Cora van Nieuwenhuizen een toelichting op de wet en regelgeving omtrent het trekkerrijbewijs. Daarnaast willen ze weten wat de minister vindt van de situatie van de buitenlandse stagiairs en of ze van mening is dat het trekkerrijbewijs een blokkade opwerpt voor stagiairs. De minister moet de vragen binnen drie weken beantwoorden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top