Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Opnieuw cursus Digisterker in bibliotheek

Dinsdag 16 oktober 2018
Opnieuw cursus Digisterker in bibliotheek
De cursus wordt gegeven in de FlevoMeer bibliotheek Biddinghuizen, in het Educatief Centrum.
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanaf donderdag 18 oktober wordt in de FlevoMeer Bibliotheek in Biddinghuizen in vier lessen de gratis cursus DigiSterker gegeven. Tijdens de cursus, die bestaat uit twee onderdelen, gaat het over het digitaal regelen van zaken bij de overheid. In 2017 werd de cursus ook al twee keer aangeboden, evenals begin dit jaar.

In het eerste onderdeel, dat wordt gegeven op 18 oktober, wordt het aanvragen van een DigiD behandeld en hoe deze te activeren. Het tweede onderdeel (25 oktober, 1 en 8 november) gaat over website MijnOverheid.nl, waarin u onder andere de blauwe envelop ontvangt, de gemeente en regelhulp.nl. De cursus is samengesteld door de stichting Digisterker.

Digivaardigheid
Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen heeft Stichting Digisterker de digivaardigheidscursus 'Werken met de e-overheid' ontwikkeld. Bibliotheken helpen hiermee mensen op weg met de digitale overheid.

Stichting Digisterker
Stichting Digisterker onderzoekt welke wensen er zijn voor het ontwikkelen van een aangepast cursusaanbod voor nieuwkomers, zowel qua inhoud (onderwerpen), vorm (taalgebruik, specifieke ondersteuning van cursisten) als aanpak (specifieke ondersteuning voor organisatie en docenten).

Cursusinhoud
Cursisten leren tijdens de cursus stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je het? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor verschillende mijn-omgevingen, de besloten gedeelten van overheidswebsites waar de burger zelf zijn zaken kan regelen. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, in een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie op de website van FlevoMeer Bibliotheek, onderdeel Digisterker of ga voor direct aanmelden naar deze rechtstreekse link.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.8 °C
  • 2.2 mm
  • 6.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top