Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Retailvisie: leefbaarheid Biddinghuizen verbeteren

Donderdag 18 oktober 2018
Retailvisie: leefbaarheid Biddinghuizen verbeteren
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het centrum van Dronten moet aantrekkelijker worden voor het winkelend publiek en daarom moet het op de schop. Dat staat in de Retailvisie die de gemeente heeft opgesteld, in overleg met ondernemers en vastgoedeigenaren. In Biddinghuizen ligt de nadruk vooral op het versterken van de leefbaarheid.

Een belangrijk onderdeel van de visie is het tegengaan van leegstand in hartje centrum door winkels te verhuizen. "Dronten-centrum zit momenteel te ruim in z'n jasje. Daarnaast zitten sommige winkels niet op een logische plek", zo staat in de visie. Dat probleem zou onder meer opgelost kunnen worden door ondernemers te verleiden om naar het 'kernwinkelgebied' te verhuizen, vanuit bijvoorbeeld de Rede en de Kop van het Ruim.

'Gebied oogt rommelig'
Daarnaast moet het gebied tussen Het Ruim en de Schouwstraat worden aangepakt: "Vanwege de slechte uitstraling van het vastgoed en de slechte ruimtelijke structuur. Ook oogt het gebied rommelig met de kiosken en is de routing onduidelijk." Een van de oplossingen zou het slopen van de panden kunnen zijn, om daar vervolgens parkeerruimte of nieuwbouw te plaatsen. De ondernemers zouden dan naar een andere plek in het centrum kunnen verhuizen. Of daar animo voor is, is nog niet duidelijk.

Dorpscentra ook aanpakken
In de visie wordt ook gekeken naar de kernen van Biddinghuizen en Swifterbant. Daar speelt door de vergrijzing vooral het versterken van de leefbaarheid een rol. Bijvoorbeeld door ruimere parkeervakken en een loopverbinding tussen de parkeerplaatsen te maken en door gevels te vernieuwen. Daarnaast moeten de dorpscentra meer aandacht hebben voor activiteiten en evenementen om de verbinding tussen inwoners te versterken.

Gemeenteraad nog niet akkoord
De Retailvisie moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Het onderwerp staat op 29 november op de agenda. Als de raad akkoord gaat, worden de plannen concreet gemaakt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top