Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Flevonice wil zonnedak over parkeerterrein

Donderdag 25 oktober 2018
Flevonice wil zonnedak over parkeerterrein
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Buitensportcentrum Flevonice wil het parkeerterrein overdekken met zonnepanelen. Dat zou in de vorm van zo'n 2100 geschakelde 'carports' gebeuren, meldt marketingmedewerker Jelle van Geneijgen. De gemeente Dronten moet het plan nog goedkeuren en ook de subsidieaanvraag loopt nog.

Flevonice heeft de afgelopen tijd al meer maatregelen genomen om de energiekosten terug te dringen. Zo zijn er al 4000 zonnepanelen geplaatst en is de ijsbaan verkort van vijf naar drie kilometer. Led-verlichting zorgt voor een lager energieverbruik.

Betaald parkeren tegen auto-inbraken
Met ingang van het nieuwe winterseizoen voert Flevonice ook betaald parkeren in. Met de inkomsten daarvan kan het terrein worden beveiligd om het aantal auto-inbraken terug te dringen, zegt Van Geneijgen. Het parkeerterrein wordt volledig omheind en er komt een kentekenregistratiesysteem, naast het al bestaande camerasysteem. Op die manier kunnen bijvoorbeeld kentekens van gestolen auto's direct herkend worden. Bendes gebruiken namelijk vaak gestolen auto's om het terrein op te komen en in te breken in auto's, volgens Van Geneijgen.

De parkeerkosten worden wel zo laag mogelijk gehouden, zegt de woordvoerder. Voor een hele dag rekent Flevonice 2,50 euro, abonnementhouders betalen tien euro per jaar. Dat moet de kosten van het nieuwe systeem dekken.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top