Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Flevolamb Flevolamb

Gezellig uitje gezamelijke vrouwenverenigingen

Vrijdag 26 oktober 2018
Gezellig uitje gezamelijke vrouwenverenigingen
Foto: Gezamelijke vrouwenverenigingen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De 3 damesorganisaties van Biddinghuizen, Vrouwen van Nu, de Passage en Zij Aktief hebben op 26 september hun gezamenlijk reisje ondernomen. De reis ging naar Amsterdam.

BHZNet.nl ontving een reisverslag welke u hieronder kunt lezen.

De dames vertrokken met een volle bus en de chauffeuse
richting Amsterdam inclusief een ommetje langs de Amstel door Ouderkerk aan de Amstel, de plek waar Rembrandt heel veel heeft geschilderd en er daarom een standbeeld van hem staat.

Rond half 11 arriveerden we bij onze 1e stop, Gassan Diamonds. Leuk werden we verwelkomd door de dames van het bedrijf, die klaarstonden met koffie en een heerlijke petit four. Hierna kregen we uitleg over het bedrijf van vroeger tot nu. Er werd ons getoond hoe de diamanten geslepen worden, een heel precies werkje, vooral de kleine diamantjes zoals sommige dames in hun ringen dragen.

Daarna werden we verdeeld in 2 groepen om ons uitleg te geven en te tonen over de belangrijke factoren, die de prijs en kwaliteit beïnvloeden. De kleur is heel belangrijk, hoe lichter de kleur hoe beter de kwaliteit. Daarna natuurlijk tijd om de prachtige diamanten sieraden zelf te kunnen bewonderen en eventueel aan te schaffen. Het is zeker een bezoekje waard.
Tijd om te lunchen in 'de Kroonprins', een sfeervol restaurant dat t.o het station aan de Prins Hendrikkade en vlakbij de Zeedijk en de Warmoesstraat gelegen is en waar wij natuurlijk na de lunch in het zonnetje gewandeld hebben en de shops zagen, die we niet in Biddinghuizen hebben…

Ons laatste uitstapje was een bezoek aan de Botanische tuin. Wij wandelden over het plein waar het standbeeld staat van de Februaristaking van 1941.

In de tuin was te zien dat de planten ook hier erge last van de warmte hebben gehad. Maar de zeldzame tropische planten waren goed verzorgd en stonden in de kassen. Veel bomen ook met prachtige bladeren en vormen. Zeer veel verschillende palmen en agaven. Helaas was het in de cactus kas te warm om er lang binnen te zijn, jammer want het was schitterend. Nog even koffie, thee of een frisdrankje, snuffelen in het winkeltje waar we hele leuke hebbedingetjes en plantjes zagen en kochten. Zo gingen wij weer na een welbestede, leuke dag in een goede , gezellige sfeer op weg naar Biddinghuizen.


actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 0.8 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top