0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

BAS wint derby van Swift'64

Zondag 18 november 2018
BAS wint derby van Swift'64
Foto: Cor van Woerkom, BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Een derby winnen is altijd fijn. Maar een derby winnen in de blessuretijd? Fijner krijg je het niet. BAS kreeg dat zaterdag voor elkaar in Swifterbant, waar Swift '64 door een laat doelpunt van Mike Geres met 1-2 werd verslagen.

Als je als neutrale toeschouwer naar een derby gaat kijken, moet je dat niet gaan doen met de verwachting dat je een hoogwaardige pot voetbal te zien rkrijgt. Je moet houden van strijd, sfeer en spektakel, zo blijkt ook als Swift '64 en BAS de wedstrijd in gang hebben gebracht. Onder toeziend oog van vele Biddinghuizense supporters is het voetbal lang niet altijd goed, maar strijd is er wel. BAS doet dat vooral vanuit een gesloten organisatie, om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Het strijdplan lijkt te werken, BAS speelt een redelijke eerste helft, al zijn de eerste kansen wel voor Swift. Echt in de problemen komt doelman Hessel Bregman echter niet.

Aan de andere kant is het eerste schot op het doel direct goed voor een doelpunt. Rick Aernaudts staat op een meter of twintig klaar om een afgeslagen bal op te vangen, laat het ding eenmaal stuiteren en bedenkt zich dan niet. Hij neemt de bal op de pantoffel en ziet zijn inzet met een fraaie boog over doelman Menno Seinen vliegen. Wereldgoal, voorsprong, wat wil je nog meer? Vraag dat aan Walid el Achak en hij zegt vast een doelpunt. De middenvelder heeft kort na de openingstreffer namelijk de 0-2 op zijn schoen, maar oog in oog met Seinen krijgt hij de bal niet binnen.

Stip
Na rust komt Swift vol vuur uit de kleedkamer en binnen de kortste keren ligt de bal op de stip. Tom Roskam gaat over de knie van Rudo Timmerman en daarom mag Leon Snijders vanaf elf meter aanleggen. Hij schiet de bal echter torenhoog over en dus blijft de voorsprong in stand. Uiteindelijk valt de gelijkmaker toch, als Bas van Spronsen over links naar binnen komt. Hij besluit te schieten en via Bregman ploft de bal in de korte hoek: 1-1.

Swift gaat daarna nadrukkelijk op zoek naar de winnende, terwijl BAS in de omschakeling kansen laat liggen om zelf nog wat uit te richten. Roskam komt namens de thuisploeg nog het meest in de buurt van een goal, maar die valt aan de andere kant. Drie minuten in blessuretijd, net als je denkt dat Swift het misschien nog wel gaat flikken, brengt Patrick Woud collega Mike Geres in stelling. Hij schiet BAS knap naar drie hele lekkere punten, want ook een slotoffensief brengt Swift niets. De derby is tot februari van Biddinghuizen en dat is waar het om ging.

Tekst: Wouter Foppen / BASVoetbal.nl
Foto: Cor van Woerkom

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.5 °C
  • 0.0 mm
  • 21.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top