AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Veel clubkampioenen bij BAS Budo

Woensdag 28 november 2018
Veel clubkampioenen bij BAS Budo
(Archieffoto)
Foto: BAS Judo

BIDDINGHUIZEN - In Het Koetshuis stonden afgelopen zaterdag de clubkampioenschappen van BAS Budo op het programma. In diverse categorieën kwamen judoka's op de mat, wat leidde tot spectaculair judo en veel nieuwe kampioenen.

Eerst mochten de jongste judoka's aantreden om te strijden voor de titel 'Clubkampioen 2018'. Vooraf waren er nog enkele van de spanning strakke gezichten te zien, maar nadat meester Sander een leuke warming up had gegeven kon het feest beginnen. "De ene worp was nog mooier dan de andere en met veel enthousiasme knokten alle judoka's voor wat ze waard waren", vertelt één van de aanwezigen. Bij de prijsuitreiking werd iedereen beloond met een medaille of beker en waren er ook alleen nog maar stralende gezichten te zien.

Kampioenen
Het eerste blok leverde dan ook vier nieuwe kampioenen op: Mik, Kai, Qishaino en Gossee. Mik van Brussel, moest in zijn poule alles geven voor de winst en met 3 overwinningen in 4 partijen, werd hij kampioen in zijn poule. Kai Peeters ook, hij wist al zijn partijen te winnen, waarvan twee met een Ippon. Qishaino Nahr wist op zijn eigen en kalme wijze allevier partijen op Ippon te beslissen en Gossee Winnubst verbeterde dit kunstje zelfs met 5 spectaculaire ippons in zijn poule.

Oudere jeugd en volwassenen
In het tweede blok mochten de oudere jeugd en volwassenen zich melden voor hun strijd om het clubkampioenschap. Lynn Peeters maakte het familiefeestje compleet door net als haar broertje al haar partijen te winnen. Sander Commandeur moest vier keer vol aan de bak maar wist uiteindelijk de maximale score te halen en werd daarmee de terechte winnaar en clubkampioen.

Een dubbele poule gaf uitsluitsel bij de oudste jeugd en volwassenen. De oudste jeugd nam het namelijk ook op tegen de volwassenen, waarbij de jeugd lang niet altijd kansloos was. "Sterker nog, enkele jeugdigen wisten zelfs wat volwassenen nog te vloeren", schrijft BAS Budo. Uiteindelijk werd Stan Willemsen de clubkampioen bij de oudste jeugd. Trainer en tevens deelnemer bij de volwassenen, Daniël Wassenaar gaf meerdere malen een demonstratie hoe een top wedstrijdjudoka kan judoën en werd hiermee de terechte kampioen bij de volwassenen. Dit alles werd op de mat in goede banen geleid door de scheidrechters en hoofd-scheidsrechter en trainer Dolf Karelsen.

BAS Budo / Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Budo
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.0 °C
  • 0.0 mm
  • 11.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top