Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Chroom-6 aangetroffen op bruggen en sluizen

Vrijdag 30 november 2018
Chroom-6 aangetroffen op bruggen en sluizen
Foto van de brug bij Biddinghuizen - het is niet bekend of deze bij de 12 bruggen hoort
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op twaalf bruggen, sluizen en brug/sluiscombinaties in Flevoland is verf met chroom-6 aangetroffen. De verf bevat kankerverwekkende deeltjes. Als voorbereiding op groot onderhoud de komende vier jaar, onderzocht de provincie waar de verf gebruikt is. Op twaalf van de zestien onderzochte plekken werd de verf aangetroffen.

Een oppervlakte met daarop de verf met het stofje is niet direct gevaarlijk voor de gezondheid. Pas wanneer het oppervlak bewerkt wordt, kunnen chroom-6 deeltjes loskomen. Omdat deze deeltjes kankerverwekkend kunnen zijn, zijn bij werkzaamheden beschermende maatregelen noodzakelijk.

De provincie geeft aan dat de verf blijft zitten tot de werkzaamheden aan de desbetreffende brug of sluis van start gaan. Dan wordt de aanwezige chroom-6 verwijderd.

Plan
Na meer onderzoek gaat de provincie een plan maken voor het verwijderen van de verf. Ook zal gekeken worden naar de aanwezigheid van chroom-6 op bijvoorbeeld verkeerslichten en hekken.

Verf met chroom-6 werd vroeger vanwege de roestwerende werking veel gebruikt op stalen constructies zoals viaducten, bruggen en sluizen. Nadat duidelijk werd dat de stof kankerverwekkend is, is het gebruik van chroom-6 sinds 1993 in Nederland verboden.

Bron: Omroep Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.1 °C
  • 0.0 mm
  • 17.3 °C
Weerstatistieken ->
Collecte 22-29 mei Collecte 22-29 mei Doneer via bovenstaande link
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top