Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

BAS JO8 pakt kampioenschap bij debuut

Zaterdag 8 december 2018
BAS JO8 pakt kampioenschap bij debuut
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De meeste voetballertjes van BAS JO8-1 zijn pas net begonnen met de sport, hebben er pas een paar maanden training op zitten en speelden vandaag de tiende en laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Net als de vorige negen werd ook deze winnend afgesloten. Thuis tegen de Elburger SC werd het 8-3. Coach David van Dijk kan tevreden zijn.

De jongste categorie, met jongens en meisjes onder de 8 jaar, is relatief nieuw bij BAS. In het verleden werd alles onder de F-pupillen geschaard, wat neerkomt op 'onder de 9 jaar'. Dit seizoen is er ook een extra leeftijdsgroep, zodat deze jonge voetballers vooral spelenderwijs aan het spel en de regels kunnen wennen. Een competitiestand is er dan ook niet, hoewel het wel officiële KNVB-wedstrijden zijn. Geen van de teams weet dus hoe het ervoor staat in de stand, wat er ook toe moet bijdragen dat er vooral geleerd wordt. Een voetbalvariant van 'meedoen is belangrijker dan winnen', zeg maar.

Het was aan deze uitstekende keeper van ESC te danken dat de score niet verder opliep

Soeverein
Ook al is er geen stand, wanneer alle wedstrijden worden gewonnen, kun je toch spreken van een kampioenschap. BAS JO8-1 deed dat met indrukwekkende cijfers. In de tien wedstrijden werd er maar liefst 117 keer gescoord, terwijl er maar 38 doelpunten werden geïncasseerd. Keyano Hofman, tot vandaag topscorer met 52 treffers, ontbrak in de laatste wedstrijd. De andere topschutter, Konrad Dworczyk, was er wel. Alle doelpunten kwamen vandaag op zijn naam, waardoor dit Pools-Nederlandse clubtalent deze competitie 53 keer scoorde.

Kondrad Dworczyk zal uit deze aanval de keeper omspelen en scoren

De cijfers daargelaten, was alles vandaag hoe het hoorde. Het regende, sommige kinderen rilden van de kou, ouders lachten en dronken koffie en waren vooral blij met hun paraplu's. De sfeer was uitgelaten en uitermate sportief. De strafschoppen aan het eind van de wedstrijd gingen er bijna allemaal in, het juichen voor de foto was oprecht en er was snoep en limonade in de kantine na afloop. De platte kar zal uitblijven, maar de spelers kunnen in ieder geval met vertrouwen hun verdere carrière bij BAS tegemoet zien.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top