0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa

Dorhout Mees heeft plannen voor zonnepark

Donderdag 27 december 2018
Dorhout Mees heeft plannen voor zonnepark
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dorhout Mees uit Biddinghuizen ontwikkelt in 2020 een zonnepark op een gedeelte van het golfterrein. De veranderende omstandigheden binnen de golfmarkt rechtvaardigen een koerswijziging en een weloverwogen concentratie op de kernactiviteiten van de onderneming. Er lijkt weinig toekomst in de potentie van golfbanen.

Ook bij Dorhout Mees staat de verhouding tussen kwantiteit (aantal courses), kwaliteit en prijs van het golfen structureel onder druk. Met 54 holes is Dorhout Mees op dit moment dé grootste golfbaan van Flevoland terwijl de toename van het aantal golfers de laatste jaren krimpt. Het aantal leden van golfverenigingen kent al enkele jaren een dalende trend en de golfer van vandaag zal zich minder snel binden aan een vereniging.

De firma was en is daarom reeds langere tijd op zoek naar een andere positionering in de golfmarkt. De transformatie van de golfbaan in afgeslankte vorm met de focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit is volgens Dorhout Mees de nieuwe toekomst.

Eind 2017 is een onderzoek gestart naar de haalbaarheid voor de ontwikkeling van een zonnepark op delen van de (golf)terreinen van de onderneming. Medio 2018 is een principeverzoek voor de realisatie ingediend bij de gemeente Dronten. De gemeente heeft eind juli laten weten een positieve grondhouding met betrekking tot dat verzoek te hebben en het project te zien als een pilot/ proeftuin. Deze positieve grondhouding moet nu worden geconcretiseerd door middel van de start van een ruimtelijke procedure: de aanvraag van een omgevingsvergunning. Op 26 september 2018 is door de gemeente formeel de aanvraag van deze omgevingsvergunning gepubliceerd.

"Wij gaan nu een fase in van nader onderzoek naar een goede ruimtelijke en landschappelijke inpassing in het beleid van de gemeente en de provincie. Om de plannen werkelijkheid te laten worden is een uitgebreide procedure omgevingsvergunning van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) nodig.

Het mag duidelijk zijn dat Dorhout Mees de plannen heeft omarmt als een kans voor de toekomstvastheid van de organisatie, de duurzame herpositionering en inrichting van de terreinen en de gebouwen op een wijze die recht doet aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de onderneming. Wij zijn ons ervan bewust dat wij wellicht een bijdrage kunnen leveren aan de nationale en regionale energietransitie via de realisatie van een zonneakker op onze terreinen."

Directie Dorhout Mees


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorhout Mees
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 24.4 °C
  • 0.0 mm
  • 19.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top