Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Afsteken vuurwerk en carbid

Vrijdag 28 december 2018
Afsteken vuurwerk en carbid
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Rond de jaarwisseling mag er weer vuurwerk en carbid afgestoken worden. Dit mag alleen op de daarvoor geldende tijden en bij carbid daarnaast alleen op de aangewezen plaatsen. De politie houdt hierop streng toezicht. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december 2018 van 18.00 uur tot 1 januari 2019 02.00 uur.

Carbid
Carbidschieten is alleen toegestaan op 31 december 2018 vanaf 10.00 uur tot 1 januari 2019 02.00 uur op het evenemententerrein tussen de bomen langs de Dreef, tussen De Deel en de Verlengde Baan met als schietrichting De Repel. Er mag niet op het asfalt van het sportveld worden geschoten.

Door gebieden aan te wijzen voor het carbidschieten wordt voorkomen dat er elders in de gemeente wordt geschoten en blijft geluid- en parkeerhinder beperkt. Ook kunnen de hulpdiensten zoals politie en brandweer op deze manier eventuele risico's beheersen.

Buiten bebouwde kom
Buiten de bebouwde kom mag met carbid worden geschoten op alle gebieden die privé eigendom zijn én waar de eigenaar expliciet toestemming heeft gegeven om met carbid te schieten. Omliggende bebouwing en openbare wegen moeten dan wel op tenminste 50 meter afstand liggen van het schietpunt.

Bijzondere voorwaarden voor carbidschieten
De maximaal toegestane inhoud van de melkbussen of andere voorwerpen, waarmee het carbidschieten wordt uitgevoerd, is 50 liter. Tijdens het carbid schieten moet het deksel van de melkbus of ander schietvoorwerp met een touw of ketting voor de veiligheid vastgemaakt worden aan het schietvoorwerp zelf. Is dit niet mogelijk, dek het voorwerp waarmee geschoten wordt dan af met een bal of een prop lappen.

Let op losse materialen
De gemeente vraagt bedrijven en inwoners extra te letten op losse materialen bij bedrijven, bouwplaatsen en woningen. Leg deze bij voorkeur op een veilige plaats binnen neer tijdens de jaarwisseling. Voorkom dat ze buiten blijven liggen en daardoor extra risico vormen op (brand)gevaar en schade kan ontstaan door brandende vuurwerk(resten) of vernieling.

Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top