Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Tarieven voor reizen met OV stijgen met bijna 6%

Woensdag 2 januari 2019
Tarieven voor reizen met OV stijgen met bijna 6%
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland hebben besloten de openbaar vervoertarieven in de concessie IJsselmond per 1 januari 2019 overeenkomstig de landelijke lijn met 5,75% te indexeren. Naast de aanpassingen voor reizen met de OV-chipkaart, werden ook de prijzen voor kaartjes bij de chauffeur en voor retour dagkaarten voor de Walibi Express vastgesteld.

De prijsverhoging ligt in Flevoland gelijk aan de Landelijke Tariefindex (LTI) van gemiddeld 5,75%. Dit geldt ook voor de in de bus te verkopen ritkaartjes (die in augustus 2018 ook al met 10% in prijs stegen).

De tarieven van de regionale reisproducten van het Tarievenhuis, de IJsselmond abonnementen en het 2-sterabonnement worden eveneens geïndexeerd met de LTI 2019 van gemiddeld 5,75%. De nieuwe retourprijzen voor buslijn 247, de Walibi Express, zijn vastgesteld op € 6,00 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65+ reizigers (dit was €5,50) en €9,00 voor volwassenen (gestegen vanaf €8,50).

BTW
Volgens een eigen verklaring van de Provincie, wordt de indexering voor een belangrijk deel veroorzaakt door de verhoging van het lage BTW-tarief van 6% naar 9%. "Verder zijn in 2018 de kosten binnen OV-sector flink gestegen. Zo kreeg het busvervoer te maken met hogere loonkosten en stijgende brandstofprijzen", aldus de Provincie.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top