Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Amazone Naber kijkt na operatie uit naar komend jaar

Dinsdag 8 januari 2019
Amazone Naber kijkt na operatie uit naar komend jaar
Röntgenfoto van de geopereerde teen
Foto: Alice Naber-Lozeman (met toestemming gebruikt)

BIDDINGHUIZEN - Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is na een ingreep aan haar teen vastberaden om dit jaar met het Nederlands team een olympisch ticket te veroveren op het onderdeel eventing. Mocht dat niet lukken dan kan ze zich ook nog individueel kwalificeren voor de Zomerspelen van 2020 in Tokyo.

Naber is herstellende van een operatie aan haar grote teen. "Ik had een vergroeiing. Mijn grote teen groeide naar binnen. Daar had ik geen last van, tot afgelopen jaar. Toen was de druk op de beugel vrij pijnlijk. Ik wil nog 40 jaar goed kunnen lopen en dus dacht ik: laat ik er maar wat aan doen. En het voelt nu goed, ze hebben het goed gedaan."

De ingreep zit de voorbereiding van Naber niet in de weg. "Nee, het is juist heel goed geweest. Het is goed dat ik wat afstand genomen heb en dat de paarden wat rust hebben gehad. De paarden zijn vanaf half december wel weer begonnen met conditietraining, nu kan ik zelf verder met de finetuning."

EK hoofddoel
Naber richt zich vooral op het Europees Kampioenschap: "Het is een heel belangrijk jaar. We moeten top 2 rijden op de EK in augustus om ons als landenteam te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo. We hebben wel het geluk dat er al vier Europese landen in de top 6 van de wereld staan, daar komen dus nog 2 Europese landen bij. Dus een plek bij de bovenste zes kan al genoeg zijn."

Mocht het via de landenwedstrijd niet lukken dan kan Naber zich ook individueel kwalificeren voor de Spelen. Als dat ook niet lukt dan is er nog een mogelijkheid om je als land te plaatsen via de Nations Cup.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top