Flevolamb Flevolamb
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
PolderTEAK PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

BAS 1 wacht een mooie test

Vrijdag 18 januari 2019
BAS 1 wacht een mooie test
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag hervatten de voetballers van BAS 1 de competitie, na een korte winterstop. En er wacht meteen een belangrijk duel, want de tegenstander is koploper ZAC 1 uit Zwolle.

ZAC (Zwolsche Atletische Club) heeft een lange historie in het voetbal, want de club werd al in 1893 opgericht. Nostalgische namen als Bep Bakhuijs (van de kopballen) en Jo van Marle hebben een ZAC-verleden. ZAC speelde jaren in het zondagvoetbal, maar begon in 2009 in de 4e klasse in het zaterdagvoetbal. Onder Egbert Kragt (ook oud-trainer van BAS) promoveerde ZAC in 2014 en 2015 twee maal op rij, maar in 2017 degradeerde ZAC weer terug naar de 3e klasse. Na een middenmootpositie vorig seizoen staat ZAC nu bovenaan in de 3e klasse C. Het begon ijzersterk aan de competitie, het won afgetekend de eerste periodetitel, maar in december kwam er wat zand in de machine. Nederlagen tegen DSV en Hatto Heim zorgden er voor dat de concurrentie weer wat dichterbij kon komen.

BAS 1 begon juist wat aarzelend aan de competitie, maar in de laatste wedstrijden voor de winterstop zette BAS een prima reeks neer, waardoor het trotse koploper in de periodestand is. Het gat met koploper ZAC is nu 4 punten (met een wedstrijd meer gespeeld). Het wordt dus een mooie test voor BAS 1; bij een overwinning schuift de kop van de ranglijst weer verder in elkaar, en bij een nederlaag lijkt het gat naar ZAC bijna niet meer te dichten.

Topper
BAS 1 lijkt in elk geval klaar voor de topper. Het team won vorige week van Blauw Wit '66 (op trainingskamp in Holten), en versloeg afgelopen dinsdag ook Unicum. BAS 1 zal zaterdag in elk geval Rudo Timmerman moeten missen, want hij is geschorst. Vorig seizoen kwam BAS voor het eerst in competitieverband uit tegen ZAC; en de statistieken zijn daarmee in het voordeel van BAS. Uit werd met 0-2 gewonnen, en thuis werd het in april nog 0-0.

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Maat en begint om 14.30 uur.

Bron: BASVoetbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top