Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

LEADER-subsidie Dronten populair

Vrijdag 25 januari 2019
LEADER-subsidie Dronten populair
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Wie goede ideeën heeft die bijdragen aan ontwikkeling van het platteland en waarmee plattelandseconomie wordt gestimuleerd, moet er snel bij zijn. De gemeentelijke subsidie voor LEADER-projecten is inmiddels voor de helft gebruikt.

Van het door de gemeenteraad ter beschikking gestelde budget, ter hoogte van € 450.000,-, is inmiddels ruim € 270.000 beschikbaar gesteld. Projecten die hieruit worden ondersteund zijn 'De Groene leerling', 'Roggebotstaete', 'De Oersprong' en 'Brouwerij Artemis'.

Ontwikkeling
LEADER is een Europees subsidieprogramma en draagt bij aan de ontwikkeling van het platteland en stimuleert de plattelandseconomie. Het LEADER programma in Flevoland loopt tot 2020. Het programma kent drie thema's: Sociale innovatie en sociale cohesie, Stad-land relaties en Plattelandsrecreatie.

Sociale innovatie
1. Bij sociale innovatie en cohesie wordt er gebruik gemaakt van de kracht van sociale samenhang; mensen die het samen maken. Doel is het behouden en versterken van onder andere het sociaal en emotioneel welbevinden, participatie in de samenleving en saamhorigheid. Dit door het stimuleren en van nieuwe vormen van georganiseerde maatschappelijke betrokkenheid. Nadruk ligt daarbij op initiatieven in het plattelandsgebied.

Stad-land relaties
2. Bij stad-land relaties is het doel het platteland, in de nabijheid van de stad, te ontwikkelen door de stedeling meer bewust van te maken van 'het ommeland'. Bijvoorbeeld door het organiseren van korte ketens tussen producenten en consumenten, het verbreden van regionaal aanbod aan producten en diensten door agrariërs en het stimuleren van de stads- en dorpsbewoners om deze diensten en producten af te nemen en het agrarische gebied in te gaan.

Plattelandsrecreatie
3. Plattelandsrecreatie is een belangrijke economische pijler van Flevoland. Flevoland biedt ruimte en nog volop kansen om haar unieke historie en kwaliteiten vanuit toeristisch-recreatief perspectief te benutten. Het versterken van recreatie op het platteland van Flevoland is daarom een belangrijk doel en richt zich zowel op de Flevolander zelf als op recreanten en toeristen van buiten Flevoland. Het stimuleren van plattelandsrecreatie sluit bovendien goed aan bij de overige thema's (sociale innovatie en stad-land relaties).

Eigen bijdrage
Voor LEADER projecten is een subsidie van maximaal 60% van de projectkosten beschikbaar. De resterende eigen bijdrage van 40% mag in geld of in (gekapitaliseerde) vrijwilligers-uren worden verstrekt. Per project geldt er een ondergrens van € 30.000,- en een bovengrens van € 500.000,- aan LEADER bijdrage.

Leader-coördinator voor de gemeente Dronten is Geert Gielen. Hij adviseert gedurende het hele traject van idee naar project. Voor een intakegesprek is hij bereikbaar via telefoonnummer 14 0321 of per mail via g.gielen@dronten.nl.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek LEADER
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top