Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Goud voor Schaapman, Van Dam, Lambers en Winnubst

Maandag 28 januari 2019
Goud voor Schaapman, Van Dam, Lambers en Winnubst
Foto: FreeImages.com / Patrick Nijhuis (rechtenvrije foto)

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 26 januari werd er bij Shoganai in Dronten door vele jonge judoka's weer geknokt om de eer tijdens het ABK toernooi. Namens Bas Budo deden er hier 18 judoka's aan mee. Verdeeld over vijf blokken mochten de jongens en meiden laten zien wat ze waard waren tegen de judoka's van de andere aanwezige judo verenigingen uit de omgeving.

Onder leiding van één van Nederlands hoogst gegradeerde scheidsrechters kon er om 09.00 aangevangen worden met de eerste wedstrijden. Dit blok leverde voor Bas Budo één kampioen op met Riley Schaapman. Mik van Brussel mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen en zowel Tamyra, Anna en Tim mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Zilveren blok
In het tweede blok enkel tweede plekken voor de BAS budoka's. Jesse Commandeur, Jayden van Dam en Gossee Winnubst kregen allemaal na mooie en soms spectaculaire wedstrijden de zilveren medaille omgehangen.

Tweede goud
In het derde blok maakte Jovanni van Dam het familiefeestje af door na de tweede plek van z'n broertje in zijn poule kampioen te worden. Dit ten koste van z'n trainingsmaatje Qishaino, die overigens de rest van z'n partijen ook wist te winnen en daarmee de zilveren medaille mee naar huis mocht te nemen.

Volledig Biddinghuizens podium
Het vierde blok bracht vier BAS judoka's op de mat met in één poule drie judoka's van BAS. Alle medailles konden na een mooie strijd mee naar Biddinghuizen. Koen Lambers met een gouden medaille, Thijs van den Hoorn met de zilveren- en Jurian Vries met de bronzen medaille. Luc van Brussel had een zware poule en kwam tot een bronzen medaille.

Klapstuk
Het laatste blok leverde een schitterend klapstuk op in de poule met Goewan Winnubst en Remco Mulder. Voor de Familie Winnubst was het na Gossee nu Goewan die het feestje compleet maakte met de gouden medaille. En ook Remco wist een zeer verdiende bronzen medaille mee naar huis te nemen.

"Het was een mooie judo-dag in Dronten, mede dankzij de goede organisatie van Shoganai", aldus één van de vrijwilligers van BAS Budo.

BAS Budo / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Judo
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.9 °C
  • 0.0 mm
  • 16.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top