Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

"Inwoner liever niet laten opdraaien voor containerblunder"

Donderdag 31 januari 2019
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil een financiële blunder met ondergrondse afvalcontainers niet doorberekenen aan de inwoners. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van het CDA.

Vorig maand werd bekend dat de gemeente 78 ondergrondse containers meer heeft laten plaatsen dan de bedoeling was. Het budget voor de plaatsing en vervanging van de containers in de gemeente Dronten werd hierdoor met 1,7 miljoen euro overschreden. Door de fout is er ook een structureel tekort van 45.000 op het beheer en onderhoud van de containers. Het CDA wilde weten of dit gevolgen heeft voor de afvalstoffenheffing voor burgers. Omdat afval in de gemeente Dronten beter gescheiden wordt, zou die eigenlijk de komende jaren gaan dalen.

Het college zegt in de beantwoording de extra kosten liever niet op de inwoners af te wentelen. Om dit te regelen, komt er een voorstel waar de gemeenteraad nog mee moet instemmen.

Te weinig toezicht
Het CDA wilde ook weten hoe dit kon gebeuren en waarom de gemeenteraad pas over het fiasco werd geïnformeerd nadat een extern bureau er al onderzoek naar had gedaan. Volgens burgemeester en wethouders is gewacht met melden omdat zij eerst de omvang van het probleem helder wilden hebben.

Het college erkent in de beantwoording van de vragen dat zij niet 'in control' zijn geweest. Ambtenaren hebben tijdens de uitvoering te weinig toezicht gehouden. Volgens b&w zijn er in de gemeente Dronten geen andere dossiers waarbij sprake is van dergelijke financiële overschrijdingen.

Meer containers
De gemeenteraad was akkoord gegaan met de vervanging en plaatsing van opgeteld 224 containers in de gemeente Dronten. Bij de oplevering in april vorig jaar bleken er 302 te zijn geplaatst. Dit kwam onder meer doordat inwoners om extra containers hadden gevraagd. Ook zijn er containers bij hoogbouw geplaatst, terwijl dit eerder niet de bedoeling was.

De helft van de extra geplaatste containers was voor restafval. De rest is bestemd voor groenafval, plastic en oud papier.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top