Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Peter Evers Peter Evers

Gemeente nodigt inwoners uit mee te praten over begroting

Vrijdag 1 februari 2019
Gemeente nodigt inwoners uit mee te praten over begroting
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeenteplannen van 2020 zijn in voorbereiding en inwoners van de gemeente Dronten zijn uitgenodigd er met college en gemeenteraadsleden over mee te praten. Dat doet het gemeentebestuur met de website dronten.ikpraatmee.nl, maar ook met een ideeënmarkt waar inwoners rechtstreeks met de bestuurders in gesprek kunnen.

Tijdens de behandeling van de Kadernota 2019 is vanuit de gemeenteraad verzocht om inwoners en de gemeenteraad meer inspraak te geven bij de totstandkoming van de kadernota. Dit verzoek sluit aan bij de nieuwe verbindingen die het college deze periode maakt en de wens uit het coalitieakkoord om de samenleving te betrekken bij het opstellen van de begroting. Met de 'Meepraatcampagne' en de 'Ideeënmarkt' geeft het college invulling aan deze ambitie.

Ideeënmarkt
Op 1 februari start de gemeente, voor een periode van drie weken, een campagne om inwoners en andere belangstellenden uit te nodigen ideeën aan te dragen. Daarvoor wordt de gemeentepagina gebruikt en de website Dronten.ikpraatmee.nl. Dit online platform wordt gebruikt voor het voeren van gesprekken, discussies en het peilen van meningen. Inwoners kunnen daar digitaal suggesties doen en ideeën achterlaten voor de besteding van de middelen in 2020 en verder. Maar ook met een één op één gesprek is het mogelijk deel te nemen. Daarvoor wordt op dinsdag 5 maart de campagne afgesloten met een Ideeënmarkt. Tijdens de Ideeënmarkt worden digitaal en ter plaatse aangedragen ideeën gepresenteerd en krijgen indieners de gelegenheid om suggesties toe te lichten. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om met raads- en collegeleden in gesprek te gaan over de aangeleverde ideeën.

In de periode tot april wordt een voorstel voor de kadernota 2020 door het college opgesteld. Suggesties en ideeën vanuit de samenleving en raadsfracties worden in een bijlage bij de kadernota gepresenteerd. Op deze manier wordt voor iedereen duidelijk welke ideeën er voor 2020 zijn aangeleverd.

Klik hier om naar de website dronten.ikpraatmee.nl te gaan

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 25.1 °C
  • 0.0 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top