Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Eigen Lego-verhaal bouwen tijdens Vrijdag Blijdag

Woensdag 6 februari 2019
Eigen Lego-verhaal bouwen tijdens Vrijdag Blijdag
Foto: FreeImages.com / Santiago Cornejo (rechtenvrije foto)

BIDDINGHUIZEN - In de FlevoMeer bibliotheek is het aanstaande vrijdag weer Vrijdag Blijdag. Speciaal voor kinderen van 7-12 jaar staat LEGO StoryStarter op het programma: het bouwen van een eigen verhaal in LEGO. Begeleiders van 21Toolkit helpen de kinderen stap voor stap.

"Met LEGO StoryStarter bouw je je eigen stripverhaal met LEGO", schrijft de bibliotheek. "Je werkt samen aan een eigen verhaal. Dit verhaal bouw je vervolgens met de speciale LEGO elementen. Je bouwt verschillende scènes op de LEGO bouwplaten. Van deze scènes maak je met de tablet een foto die je gaat bewerken in de speciale StoryVisualizer software. Zo komt jouw verhaal tot leven".

21- eeuwse vaardigheden
De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines en bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. "Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden", aldus de bibliotheek.

Gratis
Deze Vrijdag Blijdag is voor kinderen van 7 tot 12 jaar, start om 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan een kaartje downloaden via de site van de FlevoMeer bibliotheek.

Vrijdag Blijdag
Op Vrijdag Blijdag staat een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.

De Vrijdag Blijdag is op vrijdag 8 februari vanaf 16.00 uur.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.1 °C
  • 2.0 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top