Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Dronten dringt aan op uitstel opening Lelystad Airport

Vrijdag 8 februari 2019
Dronten dringt aan op uitstel opening Lelystad Airport
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het college van b en w van Dronten wil dat Lelystad Airport pas open gaat als de herindeling van het Nederlandse luchtruim af is. Dat blijkt uit de concept-zienswijze van de gemeente op het Luchthavenbesluit.

Het college wil deze zienswijze samen met de gemeenteraad voor 21 februari indienen. Om te horen wat de raad vindt, is er op 14 februari eerst nog een extra ingelaste raadsvergadering om 19.30 uur.

Van alle Flevolandse gemeenten krijgt Dronten het meest te maken met de vliegroutes van Lelystad Airport. Stijgende en dalende vliegtuigen komen langs Ketelhaven, over Dronten-West en langs Biddinghuizen en de recreatieparken aan het Drontermeer.

In de concept-zienswijze stelt Dronten dat zij niet tegen de luchthaven is, maar wel dat de overlast zoveel mogelijk beperkt moet blijven. Zo is het gemeentebestuur bezorgd over onder meer de gezondheidseffecten van het laagvliegende verkeer. Door herindeling van het luchtruim en verplaatsing van vliegroutes kan de overlast afnemen. Minister Van Nieuwenhuizen heeft toegezegd dat de herindeling uiterlijk 2023 moet zijn gerealiseerd.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top