Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Vliegop uit Biddinghuizen roept op: dien bezwaar in tegen Lelystad Airport

Maandag 11 februari 2019
Vliegop uit Biddinghuizen roept op: dien bezwaar in tegen Lelystad Airport
Archieffoto
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De actiegroep Vliegop uit Biddinghuizen roept inwoners van Bididnghuizen op om bezwaar in te dienen tegen Lelystad Airport. De groep heeft hiervoor een voorbeeld zienswijze samengesteld.

De actiegroep meldt het volgende:

Vanaf april 2020 wil Lelystad Airport vakantievluchten met Boeings en Airbussen gaan uitvoeren. Maar liefst 45.000 vluchten per jaar mogen er straks worden uitgevoerd tussen 6.00 en 23.00 uur, met een uitloop tot 24.00 uur. Door de ligging van de aanvlieg- en vertrekroutes zal dit veel geluidsoverlast opleveren voor Dronten-West, Swifterbant en Biddinghuizen.

Tot 21 februari ligt het luchthavenbesluit ter inzage en kan er een zienswijze worden ingediend om bezwaar te maken en overige zorgen naar voren te brengen, daarna is er geen inspraakmogelijkheid meer. 'Het schrijven van een eigen zienswijze is best veel werk' aldus Frank Pels van actiegroep Vliegop uit Biddinghuizen.

Daarom heeft de actiegroep op de website http://www.geenvliegroutesbhz.nl een link staan waarmee in twee gemakkelijke stappen een zienswijze kan worden ingediend. De actiegroep benadrukt het belang van het indienen van veel zienswijzen. 'In 2014 werden er veel zienswijzen ingediend uit Biddinghuizen. Dat heeft toen geleid tot verbetering van de vliegroutes en de komst van twee nieuwe handhavingspunten bij Dronten-West en Biddinghuizen. Als we de luchthaven onverhoopt niet tegen kunnen houden, dan willen we dat het wordt uitgesteld tot het luchtruim van Nederland opnieuw is ingedeeld in 2023 en gunstigere vliegroutes mogelijk zijn.'

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top