Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
PolderTEAK PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Dorpsbelang wil boetes voor geluidsoverlast Lelystad Airport

Woensdag 13 februari 2019
Dorpsbelang wil boetes voor geluidsoverlast Lelystad Airport
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vliegtuigen die in de toekomst te veel herrie veroorzaken boven het grondgebied van Dronten, moeten een forse boete krijgen. Het boetebedrag zou dan direct overgemaakt moeten worden naar de dorpen. Dat zegt Dorpsbelang Biddinghuizen.

In Biddinghuizen maakt Dorpsbelang zich grote zorgen over laagvliegende vliegtuigen van Lelystad Airport die zich niet aan de regels houden. "Als je kijkt naar hoe het bij andere vliegvelden in Nederland gaat, zoals Schiphol, dan is het onduidelijk wat voor straf luchtvaartmaatschappijen krijgen", zegt Wim Feiken van Dorpsbelang Biddinghuizen. "Wij vinden dat er goed gehandhaafd moet worden."

De zorgen van het dorp zijn overgebracht aan minister Cora van Nieuwenhuizen in een bezwaarschrift tegen de uitbreiding van het vliegveld in de polder. "Laat duidelijk zijn: wij zijn als Dorpsbelang niet tegen het vliegveld. De economische impuls en de banen die de groei opleveren zijn heel goed. Alleen moeten wij er geen geluidsoverlast door krijgen en daar zijn wij nu wel bang voor."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top