Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Hoogste punt nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland bereikt

Donderdag 14 februari 2019
Hoogste punt nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland bereikt
Foto: Walibi Holland (rechtenvrij)

BIDDINGHUIZEN - Donderdagmiddag 14 februari heeft de bouw van de Walibiachtbaan Untamed het hoogste punt bereikt: 36,5 meter. Het Amerikaanse bedrijf RMC is sinds september 2018 bezig met de bouw van de nieuwe hybride achtbaan.

De achtbaan wordt vierenhalve meter hoger dan zijn voorganger Robin Hood, die als fundament wordt gebruikt.

Untamed is de eerste hybrid coaster van Europa en zal bij de opening de enige hybrid ter wereld zijn met vijf inversies. De nieuwe achtbaan opent op 1 juli 2019 om 13.30 uur.

Het hoogste punt werd groots gevierd Alle medewerkers van Walibi Holland kwamen vanmiddag op het plein voor Untamed bij elkaar om met de betrokken partijen en bouwers te toosten op het bereiken van het hoogste punt. Deze belangrijke mijlpaal werd gevierd met taart en spectaculair vuurwerk.

Op het hoogste punt werden drie vlaggen geplaatst: de Amerikaanse vlag voor de bouwers van Rocky Mountain Construction, de Nederlandse vlag voor Walibi Holland en de Friese vlag voor projectleider Wiebe Damstra.

Samenwerking met het Amerikaanse Rocky Mountain Construction
Voor de bouw van Untamed heeft Walibi Holland een contract gesloten met het Amerikaanse Rocky Mountain Construction. De ervaren achtbaanbouwers uit Idaho verbouwen de houten achtbaan Robin Hood: ze gebruiken het houten skelet als fundering en bouwen daar een nieuwe, 100% stalen frame bovenop. Door deze hybride constructie, waarin totaal 500.000 kilo staal verwerkt wordt, is Walibi Holland in staat om het baanverloop drastisch te veranderen.

Met onder meer een 80° steile vrije val van 35,4 meter en vijf omwentelingen maakt Untamed Walibi's slogan HARDGAAN meer dan waar.

De komende maanden worden de inversies en andere elementen van de baan bekendgemaakt.

Opening Walibi Holland op 6 april
Walibi Holland is in 2019 geopend van zaterdag 6 april tot en met 27 oktober. Aan het begin van de zomer, op 1 juli om 13.30 uur, wordt Untamed feestelijk geopend.

Op Walibi.nl/nl/untamed wordt iedere maand een Making of-video geplaatst, met daarin achtergrondinformatie over de bouw en de bekendmaking van bepaalde inversies en elementen in het baanverloop.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top