Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

4,55 miljoen euro extra voor ontwikkeling platteland

Vrijdag 15 februari 2019
4,55 miljoen euro extra voor ontwikkeling platteland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland gaat € 4,55 miljoen extra aan subsidies in het kader van het Plattelandsontwikkelings-programma 2014-2020 (POP3) beschikbaar stellen. Dit is 10% van de oorspronkelijk programmabudget van 45,5 miljoen. Hiermee kunnen extra POP3-projecten worden gesubsidieerd.

Gedeputeerde Staten hebben dit besloten om optimaler gebruik te maken van de beschikbare Europese middelen. Binnen POP3 worden Europese middelen ingezet voor modernisering, innovatie en verduurzaming van de landbouw.

Meer subsidie dan nodig
De ervaring leert dat een deel van het programmageld niet besteed wordt. Het komt voor dat daardoor 20% van de toegewezen middelen niet wordt aangesproken. Daardoor wordt niet al het door Europa beschikbaar gestelde geld besteed in Flevoland waar het voor bedoeld is. "Dat is zonde gezien de gebleken behoefte uit het landelijk gebied," aldus gedeputeerde Harold Hofstra, "dus hebben we besloten om onderbesteding van de Europese middelen te voorkomen door meer subsidiegeld beschikbaar te stellen dan er eigenlijk voor POP3 beschikbaar is. Dat noemen we over-committering."

Verhoging subsidieplafond: meer geld voor biodiversiteit, natuur en landschap
De eerste maatregel waarvoor het subsidieplafond met behulp van de over-committering wordt opgehoogd is de maatregel voor biodiversiteit, natuur en landschap. Hiervoor was een subsidieplafond van € 2 miljoen euro ingesteld. Omdat dit bedrag niet toereikend is gebleken om alle kwalitatief goede aanvragen te honoreren met een subsidie, zouden waardevolle projecten geen subsidie kunnen ontvangen. Door het besluit tot over-committering kan het subsidieplafond voor deze maatregel worden opgehoogd naar Є 3,8 miljoen en is er voldoende geld om alle kwalitatief goede aanvragen te honoreren met een subsidie.

Meer informatie over het plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is te vinden op http://www.flevoland.nl/POP3.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.1 °C
  • 2.0 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top