Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Peter Evers Peter Evers

Sacha Buwalda kampioen Junior European Cup Judo in Sint-Petersburg

Dinsdag 19 februari 2019
Sacha Buwalda kampioen Junior European Cup Judo in Sint-Petersburg
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Na een intensieve en zware revalidatie van 12 maanden is Sacha Buwalda uit Biddinghuizen erin geslaagd om afgelopen zaterdag kampioen te worden bij de Junior European Judo Cup, in Sint-Petersburg, Rusland.

Via haar website http://www.sachabuwalda.nl heeft zij bijgehouden hoe het haar verging tijdens de revalidatie. Ook heeft ze een verslag doorgestuurd van de wedstrijd in Sint-Petersburg.

In de gewichtsklasse -57 kg kwam Sacha uit voor de juniorenploeg van Judo RTC Noord-Oost uit Heerenveen. Dit was haar eerste Europa Cup Judo wedstrijd sinds zij haar voorste kruisband heeft afgescheurd, in februari 2018. En na 12 maanden kan zij tevreden terugkijken. "Ik ben vooral blij dat alles nu op zijn plek valt en dat het goed gaat", aldus Buwalda.

Toernooi
In de poule, mocht Sacha de spits afbijten tegen Vita Maidanik, uit Rusland. Zij kreeg al snel een shido (straf) vanwege passiviteit. Buwalda: "Met een goede pakking kon ik een mooie beenhaak maken waarmee ik een wazari scoorde. Vita kreeg nog een shido voor passiviteit en na 4 minuten was ik de winnaar". De tweede wedstrijd was tegen de Russin Ekaterina Nefedova en met gecontroleerd judo wist ze deze wedstrijd te winnen met 3 shido's. "Hierdoor werd ik poulewinnaar en ging ik door naar de halve finales, daarin mocht ik het opnemen tegen Kseniia Khalturina. Nu kreeg ik zelf 2 shido's, maar met een mooie beenhaak wist ik een wazari te scoren en de wedstrijd te winnen".

Dus op naar de finale en die ging tegen Daria Kashina, uit Rusland. Buwalda: "De wedstrijd ging gelijk op maar met een goede pakking kreeg ik letterlijk en figuurlijk steeds meer grip op de wedstrijd. Daria kreeg 2 shido's, maar na 4 minuten was het nog steeds gelijk, want de shido's tellen niet als score. Dus Golden Score of anders gezegd extra tijd en de eerste judoka die scoort wint. Na 5:30 minuten maakte ik een hele mooie o-soto-gari (beenhaak) en gooide Daria daarmee op haar rug, ippon!"

Redactie BHZNet.nl / Familie Buwalda

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vechtsport
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.4 °C
  • 6.4 mm
  • 5.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top