Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Woningbouw De Voor gestart

Donderdag 28 februari 2019
Woningbouw De Voor gestart
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Nadat een eerder project voor woningbouw aan De Voor geen doorgang wist te vinden, wordt er momenteel wel voorbereidend werk gedaan voor het realiseren van 18 eengezinswoningen, verdeeld in twee blokken. De woningen zitten in het segment 'middenhuur'

Daarmee wordt er eindelijk een bestemming gevonden voor het gebied, dat al ruim zeven jaar onbebouwd is. De woningen, die zijn ontworpen door Korfker Architecten uit Emmeloord, moeten worden opgeleverd in het derde kwartaal van 2019.

Diverse plannen
Ooit stonden er huurwoningen op het stuk van De Voor het dichtst bij kerk- en zalencentrum De Voorhof. Deze dertien woningen werden, na sinds 2008 leeg te hebben gestaan, gesloopt door OFW in december 2011. Als onderdeel van het wijkontwikkelingsplan Biddinghuizen Centrum, zouden er 36 seniorenappartementen op die locatie verschijnen, maar deze ontwikkeling werd stilgelegd. In 2016 volgde er een plan van OVT Ontwikkeling uit Emmeloord om te komen tot twintig flexibele woningen, maar hier was onvoldoende belangstelling voor.


Sustay Verantwoord Wonen heeft wel kans gezien een project te initiëren. Schutte bouw & ontwikkeling is ondertussen gestart met de bouw. "De 18 duurzame eengezinswoningen realiseren we in de vrije sector markt. De woningen zijn allemaal all-electric. Een all-electric woning is een woning die volledig op elektriciteit draait. De elektriciteit kan via het net komen, maar ook door middel van eigen opwekking, zoals zonnepanelen", vertelt de organisatie in de projectbeschrijving.

Kijk voor meer informatie op de websites van Sustay verantwoord wonen en Schutte bouw & ontwikkeling.

De Voor in 2011

De Voor in 2011

De situatie tot 2018

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top