Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Peter Evers Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Woningbouw De Voor gestart

Donderdag 28 februari 2019
Woningbouw De Voor gestart
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Nadat een eerder project voor woningbouw aan De Voor geen doorgang wist te vinden, wordt er momenteel wel voorbereidend werk gedaan voor het realiseren van 18 eengezinswoningen, verdeeld in twee blokken. De woningen zitten in het segment 'middenhuur'

Daarmee wordt er eindelijk een bestemming gevonden voor het gebied, dat al ruim zeven jaar onbebouwd is. De woningen, die zijn ontworpen door Korfker Architecten uit Emmeloord, moeten worden opgeleverd in het derde kwartaal van 2019.

Diverse plannen
Ooit stonden er huurwoningen op het stuk van De Voor het dichtst bij kerk- en zalencentrum De Voorhof. Deze dertien woningen werden, na sinds 2008 leeg te hebben gestaan, gesloopt door OFW in december 2011. Als onderdeel van het wijkontwikkelingsplan Biddinghuizen Centrum, zouden er 36 seniorenappartementen op die locatie verschijnen, maar deze ontwikkeling werd stilgelegd. In 2016 volgde er een plan van OVT Ontwikkeling uit Emmeloord om te komen tot twintig flexibele woningen, maar hier was onvoldoende belangstelling voor.


Sustay Verantwoord Wonen heeft wel kans gezien een project te initiëren. Schutte bouw & ontwikkeling is ondertussen gestart met de bouw. "De 18 duurzame eengezinswoningen realiseren we in de vrije sector markt. De woningen zijn allemaal all-electric. Een all-electric woning is een woning die volledig op elektriciteit draait. De elektriciteit kan via het net komen, maar ook door middel van eigen opwekking, zoals zonnepanelen", vertelt de organisatie in de projectbeschrijving.

Kijk voor meer informatie op de websites van Sustay verantwoord wonen en Schutte bouw & ontwikkeling.

De Voor in 2011

De Voor in 2011

De situatie tot 2018

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 21.6 °C
  • 0.0 mm
  • 19.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top