Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Sacha Buwalda derde op het NK -21 in Almere

Donderdag 7 maart 2019
Sacha Buwalda derde op het NK -21 in Almere
Foto: Hans Heemskerk (met toestemming geplaatst)

BIDDINGHUIZEN - Sacha Buwalda is het afgelopen weekend derde geworden tijdens het Nederlandse kampioenschap judo onder 21 jaar in Almere. Sacha won drie van de vier door haar gespeelde wedstrijden.

Sacha begon voortvarend: de eerste wedstrijd tegen Maggy van Hoof scoorde ze met 2 beenvegen tweemaal een wa-za-ari; ippon. De tweede wedstrijd moest ze het opnemen tegen Dané Plum en met een mooie beenworp kon ze die wedstrijd snel in haar voordeel beslissen.

In de halve finale speelde Sacha tegen Kelley Hamming, een sterke tegenstander. Kelley liet aanvallend judo zien wat Sasha aanvankelijk goed wist te pareren. De hele wedstrijd, 4 minuten lang, ging de strijd gelijk op. In de Golden Score werd Sacha uit haar evenwicht gebracht, waarna haar tegenstander met succes een houdgreep uitvoerde.

De strijd om de bronzen medaille ging tussen Sacha Buwalda en Roos Deurlo. De speelsters kennen elkaar goed. In het begin was het vooral aftasten, wat beiden twee straffen voor passiviteit opleverde.

De wedstrijd ging de Golden Score in, want na 4 minuten stond het nog steeds gelijk. Sasha kreeg ik meer grip op de wedstrijd en uiteindelijk kreeg Roos een 3e straf, zodat Sasha de partij won: een bronzen medaille en 3e op het NK -21.

"Terugkijkend baal ik nog steeds van die verloren halve finale, maar ik moet ook reëel zijn: ik ben net terug van bijna een jaar revalidatie, ben dus nog 'op de weg terug', en wil heel graag meer, maar dit is voor nu gewoon een heel goed resultaat. In elk geval was ik er weer bij, ik heb meegedaan en drie van de vier wedstrijden gewonnen, dat geeft vertrouwen voor de rest van het jaar." aldus Sacha in een reactie.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top