Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Meerderheid steunt verbouwing gemeentehuis niet

Woensdag 13 maart 2019
Meerderheid steunt verbouwing gemeentehuis niet
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een meerderheid van de inwoners van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen is het niet eens met het besluit om het gemeentehuis te verbouwen. Dat blijkt uit een steekproef die Omroep Flevoland heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau AMA. Van alle geënquêteerden die op de hoogte zijn van het besluit om te verbouwen, vindt 63% het geen goed idee.

De meeste ondervraagden die de renovatie niet steunen, vinden het te duur en denken dat het goedkoper kan (54%). Een kleiner aantal vindt dat het gebouw nog in een prima staat verkeert (16%) of denkt dat nieuwbouw goedkoper uitpakt (14%).

De vaakst genoemde reden om het raadsbesluit wel te steunen, is dat het gebouw gedateerd is en vernieuwd moet worden (27%).

De gemeenteraad van Dronten ging eind vorige maand akkoord met een bijna 25 miljoen euro kostende renovatie. Aan dit besluit is een roerige periode met hevig verzet van de oppositie vooraf gegaan. Die vond andere andere dat de alternatieven niet goed genoeg onderzocht zijn.

Wat vinden de ondervraagden van nieuwbouw?
In de steekproef is ook gevraagd naar een eventuele voorkeur voor nieuwbouw, ervan uitgaande dat de kosten daarvoor vijf tot zeven miljoen euro hoger liggen dan voor renovatie. De meeste ondervraagden (45%) vinden verbouwen dan de beste optie, gevolgd door nieuwbouw op een andere plek (20%) of nieuwbouw op de huidige plek (13%).

"Huis van Dronten"
Wethouder Ton van Amerongen laat weten dat inwoners binnenkort een verklaring krijgen over de investering in het gemeentehuis. "Het is niet zo dat ik kan zeggen in 2, 3 zinnen waarom het zoveel geld gaat kosten. Dat moet je natuurlijk op een goede manier communiceren en dat gaan we ook doen de komende periode. De samenleving zal van ons horen waarom het zoveel kost en waarom het noodzakelijk is. Het is heel veel geld, maar daar hebben we ook voor gespaard", vertelt de wethouder.

Over het gebouw zelf zegt de wethouder: "We hebben nog heel weinig investeringen in dit gebouw gedaan. Het is nu echt zaak om weer een gebouw te maken dat up-to-date is en waar we ook in de toekomst weer heel lang aan de slag kunnen."

Een paar onderdelen die volgens de wethouder aangepakt moeten worden, zijn: "Installaties, duurzaamheidsmaatregelen, raadzaal, hal, nieuw werkconcept. Er zijn heel veel aspecten die we meenemen in de investering. We willen het echt het huis van de gemeente gaan maken, van de samenleving."

Daarnaast laat de wethouder weten dat hij inwoners wil betrekken bij het project. "Dat de samenleving kan meepraten over een aantal onderdelen van de verbouwing, waar ze ook zelf invloed kunnen uitoefenen op hoe we het gaan doen en hoe we het gaan inrichten."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.4 °C
  • 0.0 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top