Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Peter Evers Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Lerarentekort oplossen met interne opleiding

Maandag 18 maart 2019
Lerarentekort oplossen met interne opleiding
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bestuursvoorzitter Geurt Morren van stichting Ante broedt op een interne opleiding om het lerarentekort het hoofd te bieden. Op de twaalf basisscholen in Dronten en Zeewolde die onder de stichting vallen, worden leerkrachten dan buiten de pabo om opgeleid. Ook Daltonschool De Schatkamer valt onder de stichting Ante.

Morren zegt voor komend schooljaar nog voldoende leerkrachten voor de klas te hebben, maar daarna ontstaat er een structureel probleem. De voorzitter wil daarom vanaf volgend jaar talentvolle scholieren met een havo- vwo- of mbo-diploma werven en na een korte screening direct voor de klas zetten.

De voorzitter benadrukt dat er niets op tegen is om nieuwe leerkrachten via de pabo op te leiden, maar de pabo levert simpelweg te weinig afgestudeerden af om het gat te vullen. "Daarnaast heb je studenten die het vak beter leren door te doen in plaats van vier jaar theoretisch onderwijs", aldus Morren.

Na afronding van het interne werk-leertraject krijgt de nieuwe leerkracht in ieder geval een baan op één van de Ante-scholen, maar Morren heeft nog niet met het ministerie gesproken over een officieel erkend diploma. "Ik heb een brief geschreven aan minister Slob en ik wacht nog op een reactie".


Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Peter Evers
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Daltonschool De Schatkamer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top