Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Coloriet Dagcentrum heet De Gouden Koets

Woensdag 20 maart 2019
Coloriet Dagcentrum heet De Gouden Koets
Foto: Fotostudio Wierd - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - 'De Gouden Koets' is de naam van het Coloriet Dagcentrum in Biddinghuizen. Enthousiast applaus klinkt vanaf de parkeerplaats wanneer wethouder Peter van Bergen en directeur Coloriet Wijkzorg Hanneke Toebes het gevelbord onthullen. Vanaf 1 april is hier dagbesteding voor mensen met geheugenproblematiek.

Wietske Janssen, hoofd zorg en welzijn, legt uit dat de naam een verwijzing is naar het voormalige restaurant/zalencentrum De Gouden Ploeg en Het Koetshuis. Dit dorpshuis, waar het dagcentrum huist, maakt na de opening van MFC2 ruimte voor een andere bestemming. "In beide locaties hebben de toekomstige bezoekers van de dagbesteding herinneringen liggen. Daar hebben zij elkaar ontmoet, gezelligheid gekend. En die ontmoetingen en gezelligheid willen wij hen bieden tijdens de dagbesteding." Dorpshuisbeheerder Joke Harms vindt de verwijzing naar Het Koetshuis mooi.

Hartelijke ontvangst in Biddinghuizen
Al zes Biddinghuizenaren hebben zich aangemeld als vrijwilliger. Hinny Meijer, coördinator dagbesteding, is hier blij mee. "Wat een warmte in Biddinghuizen en wat ben ik hier hartelijk ontvangen." Elke keer wanneer zij aanwezig is, laat ze de deur open. "Er komt altijd wel iemand langs die nieuwsgierig is en meer wil weten. "En het is zo fijn dat ik Joke Harms en haar collega's al ken van ons dagcentrum in Swifterbant. Iedereen is bereid om dit samen op te pakken."

Samenwerking
Niet alleen de collega's van de andere dagcentra uit Dronten, Swifterbant en Zeewolde en uit de wijkzorg zijn bij het onthullingsmoment aanwezig. Ook de mensen van De Meerpaal Welzijn, die onder meer Inloophuis De Kans beheren, en de wijkverpleegkundigen van Icare komen een kijkje nemen. "Zij verwijzen mensen naar ons door voor wie dagbesteding wellicht een optie is. Wij hebben goede contacten met hen." De ouderen die op dinsdag in het dorpshuis eten bij Open Tafel, komen ook even binnen. "We hebben extra taart besteld, zodat we deze ouderen op een gebakje als toetje kunnen trakteren."

Gouden cadeaus
De collega's en vrijwilligers van Hinny Meijer die bij de andere dagcentra helpen, hebben toepasselijke cadeaus voor de start van het dagcentrum meegenomen. Een aantal verwijst naar de nieuwe naam: goudgekleurde fotolijstjes met zwart-witfoto's van De Gouden Koets van Prinsjesdag, een Engels servies met de naam De Gouden Koets, en een speelgoedkoets die ook een likje goudverf heeft gekregen. "Met zo'n vorstelijk onthaal, moet dit dagcentrum wel een mooie toekomst hebben."

Meer informatie staat op http://www.coloriet.nl/dagbesteding.

Coloriet

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coloriet
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top