Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Dorpsbelangen dankt vrijwilligers en sponsoren NLDoet

Maandag 25 maart 2019
Dorpsbelangen dankt vrijwilligers en sponsoren NLDoet
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Tijdens NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen met een groep vrijwilligers, Donkergroen Dronten, Van Werven, Loonbedrijf De Waard en fractieleden van Leefbaar Dronten aan de slag gegaan om zieke bomen, de wildgroei aan struiken en de midgetgolfbanen rond zwembad De Alk te verwijderen.

Een zwembad dat voldoet aan de eisen van deze tijd draagt bij aan de gezondheid van de inwoners en levert een bijdrage aan de leefbaarheid in het dorp. Dorpsbelangen zou daarom graag nieuwe kleedruimtes gecreëerd willen zien, een gezellig terrasje toevoegen en nieuwe sport- en spelactiviteiten op het grasveld naast het diepe bad installeren. Daarom begon vrijdag een grote groep vrijwilligers met het verwijderen van struiken en bomen. Donkergroen ondersteunde de vrijwilligers door de struiken kort te zagen. Via Loonbedrijf De Waard was er een kraan aanwezig, Van Werven stelde containers ter beschikking voor het afvoeren van stenen en stobben en Optisport begon vast met het schoonmaken van de zwembaden.

Het regenachtige weer en de harde wind hield de vrijwilligers niet tegen. Met tuinhandschoenen aan gingen ze meteen aan de slag. Al op vrijdag aan het begin van de middag was de helft van de struiken en bomen omgezaagd en waren de stobben in een grote container gegooid. Zowel vrijdag als zaterdag genoten de vrijwilligers van een heerlijke lunch bestaande uit een broodje hamburger en een kop soep. Voor de opening van het nieuwe zwemseizoen is het de bedoeling om nog een klusdag te plannen om het werk af te maken. De datum wordt in de media aangekondigd.

Op zaterdag werd er door een groep jongeren ook flink geklust bij de Jeugd Ontmoetingsplaats (JOP) en ook bij de Scharrelberg staken flink wat vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Het bestuur van Dorpsbelangen bedankt alle vrijwilligers en sponsoren voor hun geweldige inzet. "Zonder hen was dit mooie resultaat niet mogelijk geweest. Vele handen maken licht werk. Vrijwilligers en sponsoren NLdoet bedankt! In Biddinghuizen doen we het samen."

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top