Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Gemeente wil 2.500 euro bijdragen aan opknapbeurt zwembad

Vrijdag 29 maart 2019
Gemeente wil 2.500 euro bijdragen aan opknapbeurt zwembad
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil 2.500 euro beschikbaar stellen voor het opruimen van de rotzooi rond zwembad De Alk in Biddinghuizen. Dat is helft van het bedrag dat Dorpsbelangen Biddinghuizen had gevraagd.

De troep is het restant van de vrijwilligersdag NL Doet die onlangs werd gehouden. Toen heeft een grote groep vrijwilligers de hele dag gewerkt bij het zwembad. Er zijn bomen en bosjes gesnoeid en een oude midgetgolfbaan is voor een deel opgeruimd. Het afval moet nog worden afgevoerd en het werk is nog niet afgerond.

"De bedoeling is dat het zwembad weer toegankelijker en kindvriendelijker wordt", legt voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen uit. "We hebben al heel veel werk verzet, maar we willen het graag afmaken".

Waarom de helft van het gevraagde bedrag?
De CDA-fractie heeft aan de verantwoordelijk wethouder Ton van Amerongen gevraagd of de gemeente Dronten wil meebetalen aan de kosten van de opknapbeurt. De wethouder heeft toegezegd dat hij het college wil voorstellen om 2500 euro mee te laten betalen. "Niet het volledige bedrag", geeft Van Amerongen toe. "Maar er is ons voor de NL Doet-dag ook niet gevraagd of wij kosten willen maken, dus nu achteraf blijkt dat dat wel zo is, willen we ze tegemoet komen door ongeveer de helft van het bedrag mee te betalen."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zwembad De Alk
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Zwemmen
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top