Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Voorbereidingen Koningscross 2019

Maandag 1 april 2019
Voorbereidingen Koningscross 2019
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 27 april keert de jaarlijkse Koningscross terug met haar 47e jaargang. Het is weer tijd voor ronkende motoren, snelle inhaalacties en verbrand rubber op het Van Werven circuit in Biddinghuizen.

Na veel regen in de afgelopen maanden beginnen nu voorzichtig de zonnestralen door te komen. De ultieme gelegenheid voor de harde kleibaan om zichzelf weer op te warmen voor eind april. Het plantsoenbeheer is ook dit jaar door weer en wind bijgehouden door de viervoetige vrienden met een wollen vacht. De verwachting is dat de baan er net als vorig jaar prachtig uit zal zien.

Uiteraard hebben de coureurs zich niet laten stoppen door het druilerige weer en zijn de meest fanatiekelingen al de gehele winter bezig. De een bouwt een nieuwe raceauto en de ander voert een grote A.P.K. beurt uit. Fons van Daele heeft dit jaar de eer om zijn Polderkampioenschap te verdedigen met een snelle Ford Puma in de standaardklasse t/m 1800cc. Ook zal concurrent Jurjen op de Hoek een poging wagen om in dezelfde klasse de beker te bemachtigen met zijn nieuwe Seat Ibiza.

Ook wordt er in de polder druk gesleuteld aan een Opel Astra door autocrossteam Buurman & Buurman. Deze Opel in de kleuren oranje en wit wordt voorbereid om deel te nemen aan de Divisie V in het Nederlands Kampioenschap. Maarten Stoker en Rick de Groot zullen de Koningscross gebruiken om hun nieuwe bolide klaar te stomen voor hun deelname in het NK Autocross.

Opel Astra Maarten Stoker en Rick de Groot

Bij de lokale schroothandel vind je dit voorjaar aanmerkelijk veel doorgeslepen auto's. Het gaat hier om de achterkant van de auto gezien de voorkant wordt voorzien van een stevige rolkooi en een zelf gefabriceerd achterwiel. De gebroeders Witkop, Sander van de Wiel en Tom Peetoom strijden dit jaar met hun nieuwe driewielers voor het kampioenschap.

Driewieler de gebroeders Witkop

In totaal verschijnen er meer dan 240 coureurs vanuit het hele land op het deelnemersveld. Ze zijn allen weer klaar om er een groot spektakel van te maken. De autocross zal gekenmerkt worden door een dag vol gezelligheid en mooie sportieve races. De catering zal net als voorgaande jaren verzorgd worden door Jan de Vries en de kleine crossers kunnen zich uitleven op een springkussen. Kortom een gezellig dagje uit voor de gehele familie. Vergeet niet om ook alvast de datum voor de tweede cross in jouw agenda te zetten op zaterdag 22 juni.

Driewieler Sander van de Wiel

De cross gaat van start om 10.00 uur en de finales worden rond 17.00 uur gereden.

Voor meer informatie kun je ook altijd kijken op: http://www.deflintstones.nl.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.3 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top