Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa

De Doornspijkse muur verslaat voetballers BAS

Maandag 8 april 2019
De Doornspijkse muur verslaat voetballers BAS
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het eerste elftal van BAS Voetbal heeft afgelopen zaterdag met 0-1 verloren van DSV uit Doorspijk. Door dit resultaat staat BAS nu op plaats 5 met evenveel punten als Swift'64 en Zwolsche Boys die op plaats 3 en 4 staan.

De start van de wedstrijd was bijzonder want deze was voor BAS goed. Er werd direct ten strijde getrokken, wat resulteerde in een aantal aanvallen over de flanken en strakke voorzetten met name over links met Karst van Dijk. Maar juist in die beginfase ontstond er een perfect scenario voor de Doornspijkers. In de 6e minuut werd vanaf links de voorzet gegeven die totaal onschuldig bij doelman Jorrit Doorman en centrale verdediger Art Drent belandde en kreeg laatst genoemde de bal op zijn heup en rolde de bal het doel in; 0-1. Voor DSV'61 de perfecte situatie om deze gedurende de rest van de wedstrijd te verdedigen en de muur nog steviger op te trekken en er met de lange ballen uit zien te komen.


De Biddinghuizenaren bleven de hele wedstrijd de bovenliggende partij, hadden veel balbezit maar bleven te ongevaarlijk. Gedurende de wedstrijd kon David van Dijk afronden maar trapte mis, dribbelde Tom Drent vanaf rechts het strafschopgebied kansrijk in en kwam de assist net niet aan. Art Drent schoot een vrije trap hard op de lat en in de ook kansrijke rebound kopte Sam Lagerweij van dichtbij vol in de handen van de doelman.


Met nog een half uur op de klok werd er bijtijds besloten om één op één te spelen en werd Patrick Woud voor Karst van Dijk ingebracht en werd er hard gewerkt om de muur te slechten. Patrick Woud kreeg nog een aantal goede mogelijkheden die of werden geblokt of koppend naast het doel verdwenen.

DSV'61 had gedurende de hele wedstrijd slechts twee mogelijkheden. Een klutsbal waar Jorrit Doorman reddend moest optreden en een kopbal een meter over het doel. Verdedigend en storend stonden ze heel goed hun mannetje en sleepten zo de drie punten mee naar huis. De eindstand werd zo al in het begin bepaald; 0-1.


SC Rouveen en ZAC liepen zaterdag verder uit op de plaatsen 1 en 2 van de ranglijst. De vijf plaatsen daaronder doen weinig voor elkaar onder en daar is het ongemeen spannend geworden. BAS staat nu op plaats 5 met evenveel punten als Swift'64 en Zwolsche Boys die op plaats 3 en 4 staan.

Komende zaterdag speelt BAS uit tegen VSW om 14.30 uur.

Klik hier voor alle foto's

Huib van Os BASVoetbal.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top