Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Uitslagen Koningscross 2019

Dinsdag 30 april 2019
Uitslagen Koningscross 2019
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag 27 april werd de zesde Koningscross van ACV De Flintstones op het Van Werven circuit in Biddinghuizen gereden. Om zeven uur 's morgens ging de poort open om meer dan 240 coureurs te verwelkomen.

Na een goede voorbereiding en alle technische keuringen van de auto's, kon rond de klok van 10:30 uur de eerste wedstrijd van start met de Sierra duo's. Zij hadden de eer om de baan droog te rijden na de regen van de nacht daarvoor. Vanaf het moment dat het eerste stoplicht bij de start uit ging werd er snel en sportief gereden in alle manches.

Helaas moesten Thom Heijboer en Ron van Daele al snel hun Ford aan de kant zetten, maar hierdoor namen zij wel de beker voor Klapper van de Dag mee naar huis.

Aan het eind van de tweede manche werden de driewielers getrakteerd op wat hagel en regen, hierdoor was in de jurywagen ook opperste concentratie, maar brak de zon weer vrij snel daarna door, waardoor de baan redelijk snel opgedroogd was voor de finales.

In de finale beet de duo-klasse het spits af. Na een mooie strijd kwamen Richard Schat en Rob Schurer als eerste over de streep. Vervolgens was de standaardklasse boven 1800cc aan de beurt. Helaas stonden Thom Heijboer en Bas Suidgeest, die de gehele dag goed hadden gereden, niet aan de start in deze klasse. Het was Pieter Piek met zijn fel oranje Honda die de beker voor de eerste plek, net als vorig jaar mee naar huis nam.

In de standaardklasse t/m 1800cc werd de eerste beker uitgedeeld buiten de polder en was het Arnold Wachter uit Purmerend die met zijn Renault Clio naar plek één stuurde. De toekomstige talenten gingen als laatste van start in de opstapklasse t/m 1400cc, waarin deelnemers met een leeftijd van 16 t/m 21 jaar aan de start staan. Ben van Steenoven reed al de gehele dag goed met zijn snelle Suzuki Swift, maar moest in de finale toch Jeffrey Schat voor laten gaan met de ex-Honda van Arnt van de Vosse.

De eerste plaats in de overige klasses werd bepaald door de resultaten van alle vier verreden manches. Bij de dames ging, net als vorig jaar, Kirsten Hoogeveen met startnummer 8 er met de beker vandoor. Bij de vele driewielers was Tom Peetom oppermachtig met zijn nieuwgebouwde Daihatsu Sirion en ging ook dit jaar met de beker naar huis, gevolgd door Gertjan Bron en Toby Witkop.

In de superstandaard was dit jaar Frans van der Heide een maatje te groot voor zijn opponenten in deze bliksemsnelle klasse en ging bij de toerwagens John Klaver na een paar bloedstollende manches er met het goud vandoor. Zijn concurrenten Sonny de Vries en Edwin van Gaalen, achter zich latend met het respectievelijk zilver en brons.

Na een aantal jaar van afwezigheid, maakte de vrije standaard ook weer zijn opwachting. Brullende motoren en fanatieke rijders, die het publiek zeker konden bekoren. In Biddinghuizen zijn is men blij met de terugkeer van deze klasse. Ook de publiekslievelingen sprinters en kevers waren opzienbarend. In de eerste manche verschenen er van elke klasse maar liefst elf auto's aan de start, wat een toetje was voor het publiek, die ondanks de kou, in grote getale bleven staan blauwbekken langs de kant. In een mooie strijd reed bij de sprinters Bartjan Blauw zich naar de overwinning.

De organisatie wil haar dank uitspreken naar alle medewerkers, coureurs en sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze cross te kunnen organiseren.

Achter de schermen wordt er alweer vooruit gekeken naar de tweede cross waarbij een dagcross in combinatie met de polderronde uurscross plaats vindt. Tijdens de polderronde wordt de omtrek van de polder qua afstand verreden op de crossbaan wat gegarandeerd voor veel kijkplezier zal zorgen. De eerste Poldercross van ACV De Flintstones wordt gehouden op 22 juni 2019 op het Van Werven circuit te Biddinghuizen!.

De uitslagen

Duoklasse:
1e Richard Schat / Rob Schurer
2e Lars Kuipers / Tom ten Haaf
3e Robert Hasselman / Marcel Wolbrink

Standaardklasse boven 1800CC:
1e Pieter Piek
2e Arjen Herweijer
3e Martijn Vis

Standaardklasse tot 1800CC:
1e Arnold Wachter
2e Gerwin Blaauw
3e Fons van Daele
4e Martijn Schussler
5e Robin Kok

Opstapklasse tot 1400CC:
1e Jeffrey Schat
2e Ben van Steenoven
3e Yuri Folkertsma
4e Rob Smit
5e Stefan Kuipers

Damesklasse tot 1800CC:
1e Kirsten Hoogeveen
2e Annemieke Keijzer
3e Nadia Zoutendijk

Driewielers:
1e Tom Peetoom
2e Gertjan Bron
3e Toby Witkop

Superstandaardklasse tot 2000CC:
1e Frans van der Heide
2e Johan Vording
3e Sijbren van der Velde

Toerwagens:
1e John Klaver
2e Sonny de Vries
3e Edwin van Gaalen

Vrije standaardklasse
1e Dorus Sintebin
2e Gerke Feitsma
3e Nico Braam

Sportklasse (Kevers):
1e Roy burger
2e Chris Wekema
3e Michel van Beek

Sprintklasse (Specials):
1e Bartjan Blaauw
2e Patrick Hoexum
3e Jimmy Hop


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.8 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top