Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

BAS Voetbal wint in Zwolle, nacompetitie in zicht

Maandag 13 mei 2019
BAS Voetbal wint in Zwolle, nacompetitie in zicht
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - In Zwolle won het eerste elftal van BAS voetbal met veel enthousiaste supporters, met duidelijke cijfers 1-4 (1-2) van CSV'28 en omdat de beide concurrenten Swift'64 en Zwolsche Boys de punten lieten liggen voor de derde plaats en DSV'61 voor de derde periode, is er een grote stap gezet voor het toetje, de nacompetitie.

Voor de CSV was deze wedstrijd van groot belang om in leven te blijven in de derde klasse. Dat was ook te merken gedurende de wedstrijd want in fases pakten ze het initiatief maar de Biddinghuizenaren gaven onder leiding van aanvoerder Stefan Tolhoek geen krimp, verdedigden in die fases goed, bleven geloven in eigen kunnen en namen het initiatief over. Daarbij beloonden zij zichzelf door doelpunten te maken.

Het duurde wel een tijdje in de eerste helft voor BAS echt zijn draai had gevonden. In de 33e minuut opende Walid el Achak op rechts naar Luiz Fidom en had hij de goede voorzet waarbij Sam Lagerweij vanuit de lucht de bal knap en ineens in het doel werkte; 0-1.

CSV'28 wist snel op gelijke hoogte te komen. Op links mocht de aanval doorgaan omdat de scheidsrechter het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter negeerde en werd de bal voorgezet en midden voor het doel door Mike Frederiks ineens afgewerkt; 1-1.

BAS wist de boosheid omtrent het buitenspel op een goede manier om te zetten door meteen op zoek te gaan. In de 44e minuut, drie minuten na de gelijkmaker was het Luiz Fidom die deze keer vanuit een vrije trap de bal hard en strak het strafschopgebied in jaagde en kon Jesper Claassen er bij de 2e paal zijn voet tegen aan zetten; 1-2 en de rust brak aan.

CSV'28 kwam goed de kleedkamer uit. BAS bleef daarbij dreigend. In het eerste kwartier na de rust kregen de Zwollenaren twee kansen voor de gelijkmaker maar doelman Sander Westdijk stond op de goede plaats. Art Drent was later alert bij de paal en via zijn actie en de paal werd er gered. In de 68e minuut bediende doelman Sander Westdijk op links Sam Lagerweij waarbij de verdediger van CSV'28 de bal door liet schieten via zijn hoofd. Sam Lagerweij was alert, van dichtbij passeerde hij de keeper met zijn schot; 1-3.

De Zwollenaren gaven zich nog niet gewonnen maar de Biddinghuizenaren hielden goed stand. Sander Westdijk had nog een uitstekende redding in huis. BAS beloonde zich in de 77e minuut met een vierde treffer waarbij Luiz Fidom wederom was betrokken en deze keer was hij de degene die scoorde. Patrick Woud legde daarbij de bal via de borst voor zijn voeten en luizig haalde Luiz Fidom uit in het uiterste hoekje; 1-4 en tevens de eindstand.

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op de nummer vier Swift'64 en zes punten voorsprong op de nummer vijf Zwolsche Boys.

Zwolsche Boys komt zaterdag naar Sportpark De Schelp om 14.30 uur. In de derde periode staat BAS er wederom goed voor.

BAS Voetbal / Huib van Os

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top