Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Interactieve robot kat voor De Gouden Koets

Maandag 20 mei 2019
Interactieve robot kat voor De Gouden Koets
Foto: Coloriet (rechtenvrij)

BIDDINGHUIZEN - Coloriet Dagcentrum De Gouden Koets in Biddinghuizen heeft een interactieve robot kat. Dit is dankzij een schenking van het bedrijf Eierautomaat Zeeasterweg. Deze kat is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg.

Hinny Meijer, coördinator dagbesteding, is dankbaar en blij met de schenking. Mensen met geheugenproblematiek, bijvoorbeeld door dementie, kunnen het vermogen verliezen om initiatief te nemen en interesse te tonen. De interactieve kat kan hen activeren, waardoor ze ´s nachts ook beter slapen.

De sociale robot heeft sensoren die reageren op beweging en aanraking. Het gespin biedt troost, ontspanning en plezier en door vriendelijk gemiauw wordt soms om aandacht gevraagd. Vooral mensen die vroeger een huisdier hadden reageren er goed op, want de kat roept herinneringen op.

"Laatst kwam een inwoner met de verzorgende een kijkje nemen. Iemand die alleen woont, geen sociaal netwerk heeft en eenzaam is. Geschikt voor deelname aan de dagbesteding. Tijdens het kopje koffie vertelde de persoon thuis poezen te hebben. Bij het zien van de interactieve kat veranderde de terughoudende houding en was er openheid om dieper in gesprek te gaan. Toen de bezoeker wegging werd er geroepen 'misschien tot snel'. Dat is mooi om te zien gebeuren."

Meer informatie staat op www.coloriet.nl/dagbesteding.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coloriet
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top