Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Boete voor zware mishandeling en verwaarlozing dieren

Woensdag 5 juni 2019
Boete voor zware mishandeling en verwaarlozing dieren
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een vrouw uit Biddinghuizen heeft van de rechter een boete van 50 euro gekregen voor het mishandelen en verwaarlozen van haar zes katten en haar hond. Als ze nog een keer de fout in gaat moet de vrouw 900 euro betalen.

Onder meer de dierenarts sloeg vorig jaar augustus alarm toen hij een van de katten onder ogen kreeg. De kitten had een gebroken rug en sleepte met zijn pootjes. De inspectie voor dierenwelzijn is daarna bij de vrouw langsgegaan. Het huis zou vies zijn geweest, de dieren zaten onder de vlooien en de hond had huidontstekingen.

De kitten en een andere kat waren er zo slecht aan toe dat ze uit hun lijden verlost moesten worden. De andere dieren zijn ergens anders ondergebracht. De vrouw krijgt ze niet meer terug.

Geen geld voor dierenarts
Het 44-jarige baasje gaf toe dat de beestenbende haar boven het hoofd was gegroeid. De twee katten waarmee ze begon hadden nestjes gekregen en daarmee was het haar te veel geworden. Ook omdat ze door schulden de dierenarts niet kon betalen.

De vrouw zegt dat de dieren niet mishandeld of verwaarloosd werden. Ze hadden altijd eten en drinken. Verder had ze naar eigen zeggen genoeg anti-vlooienmiddelen gegeven. Het katje met het gebroken ruggetje zou ongelukkig van haar schoot zijn gevallen. Ze had ze nooit geschopt of gegooid, in tegenstelling tot waar ze van beschuldigd werd.

Gezondheidsproblemen
De rechter vond de verklaring van de vrouw onaannemelijk, vandaar dat ze een boete krijgt. Omdat ze zelf grote gezondheidsproblemen heeft was een werkstraf geen optie.
Naast de boete heeft de rechter ook een proeftijd opgelegd: de vrouw mag drie jaar lang niet meer dan twee huisdieren hebben.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.4 °C
  • 0.4 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top