Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Mimar Sinan Moskee zet deuren open tijdens Turkse Kermes

Woensdag 12 juni 2019
Mimar Sinan Moskee zet deuren open tijdens Turkse Kermes
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 15 juni vindt de jaarlijkse Turkse Kermes plaats in de Mimar Sinan Moskee aan de Klaversingel 93. Voor inwoners een mogelijkheid cultuur te komen proeven in de bazaar, maar ook kennis te maken met Turkse gerechten. Voor wie de moskee eens van binnen wil zien, worden er rondleidingen georganiseerd.

Voor de Turkse gemeenschap is het belangrijk dat de mensen uit Biddinghuizen zich welkom voelen. "Wij zijn een onderdeel van de dorpsgemeenschap en dat willen we graag laten zien", laat Mustafa Yazici weten. De Turkse gemeenschap hoopt er samen met alle inwoners van Biddinghuizen een mooie en gezellige dag van te maken, waarbij verbinding, elkaar leren kennen en het dorpsgevoel belangrijke items zullen zijn.

Voor de kinderen is er een springkussen. "En natuurlijk worden er zoals ieder jaar weer de heerlijkste lekkernijen vers gemaakt", vertelt Yazici. "Op de bazaar worden Turkse producten verkocht". Voor belangstellenden behoort een rondleiding door de moskee tot de mogelijkheden. "Spreek gewoon iemand aan en je mag de gebedsruimte bezoeken en je krijgt uitleg over hoe het er toe gaat in een moskee", besluit Yazici.

Alle inwoners van Biddinghuizen zijn op 15 juni van harte welkom in de moskee, van 10.00 tot 20.00 uur.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Moskee
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top