Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
PolderTEAK PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Peter Evers Peter Evers

Speedbootbestuurder was dronken en had geen vaarbewijs

Maandag 24 juni 2019
Speedbootbestuurder was dronken en had geen vaarbewijs
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De bestuurder van een speedboot die zaterdagavond onbemand op het Veluwemeer bij Biddinghuizen werd gevonden, was dronken en had geen vaarbewijs. Dat meldt de politie. De boot had ook geen dodemansknop, terwijl deze veiligheidsvoorziening voor snelle boten verplicht is.

De speedboot draaide rondjes op het water in de buurt van Walibi. Omdat er niemand meer op zat, werd gevreesd dat de bestuurder overboord was geslagen. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar al snel werd duidelijk dat de bestuurder al door iemand gered was en op de wal was afgezet.

Volgens de politie had de 58-jarige man uit Nunspeet ruim vier keer meer gedronken dan is toegestaan. De man is opgepakt.

Een medewerker van de Reddingsbrigade wist vanaf de eigen boot aan boord van de speedboot te springen en kon vervolgens de motor uitschakelen. De speedboot is door de politie in beslag genomen.

Dodemansknop
Vaartuigen die sneller dan 20 kilometer per uur kunnen varen moeten een dodemansknop hebben. De bestuurder van een boot maakt zichzelf met een koord aan deze knop vast. Mocht hij vervolgens onverhoopt overboord vallen, dan treedt de knop in werking en wordt de motor van de boot automatisch uitgeschakeld. Zo wordt voorkomen dat een snelle boot onbestuurd verder vaart en schade aanricht.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.4 °C
  • 0.0 mm
  • 6.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top