Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Gelderse gemeenten houden geluidsmetingen tijdens Defqon.1

Dinsdag 25 juni 2019
Gelderse gemeenten houden geluidsmetingen tijdens Defqon.1
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tijdens het muziekfestival Defqon.1, dat komend weekeinde wordt gehouden op het evenemententerrein bij Walibi Holland in Biddinghuizen, zullen er net als vorig jaar diverse geluidsmetingen worden gehouden in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Dat meldt Omroep Gelderland.

De afgelopen jaren laaien weken voor Defqon.1 de online discussies op tussen voor- en tegenstanders van het evenement. De argumenten veranderen met de jaren niet of nauwelijks. Vanwege de meest voorkomende windrichting en de afstand tot het evenemententerrein is de overlast over het algemeen aan de oostkant groter. Ook wordt er meer gehecht aan de zondagsrust, aangezien het evenement ook op zaterdagnacht en zondag overdag doorgaat. Liefhebbers van de muziek en een deel van de Flevolanders ervaren het geluid niet of minder als overlast.

Melden
"Als mensen overlast ervaren tijdens het evenement, kunnen zij dit meteen melden via WhatsApp of per sms op nummer 06 82 66 35 75 (bellen is niet mogelijk)", schrijft de omroep. Deze route van melden is echter vooral om in kaart te brengen waar overlast wordt ervaren en geldt niet als officiële klacht. "Wilt u dat uw melding in behandeling wordt genomen als klacht, dan kunt u uw klacht doorgeven aan de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV)", aldus Omroep Gelderland. Alle geluidsklachten die daar binnenkomen met betrekking tot dit evenement worden door de OFGV geregistreerd, geanalyseerd en indien van toepassing met advies teruggekoppeld aan de gemeente Dronten.

Tickets
Tickets voor Defqon.1 zijn nog in beperkte mate beschikbaar. De weekendkaarten zijn al een tijd uitverkocht. Ook dagkaarten voor zaterdag zijn via de officiële route niet meer te krijgen. Alleen voor de zondag zijn er nog dagkaarten. Kijk hiervoor op http://www.defqon1.nl

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top