Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Succes op Biddinghuizense klei met Polderronde Urencross

Dinsdag 25 juni 2019
Succes op Biddinghuizense klei met Polderronde Urencross
Foto: ACV De Flintstones - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag werd de juni-cross van ACV De Flintstones gehouden op het terrein bij Van Werven aan de Biddingringweg in Biddinghuizen. Voor het eerst maakte de 200-ronden durende Polderronde onderdeel uit van het programma. Een verslag van een dag autocross aan de rand van Biddinghuizen, door ACV De Flintstones.

Zaterdagmorgen 22 juni 2019 om 7.10 uur gaan de poorten open en druppelen de eerste rijders binnen. Iedereen heeft zijn/ haar uiterste best gedaan om de auto weer goed voor de dag te laten komen.

In de hitte staan ook alle vrijwilligers, de meesten vanaf 6.00 uur, te bikkelen om alles op tijd klaar te krijgen. De auto's moeten gekeurd worden, loopbriefjes moeten ingevoerd worden en de jury heeft natuurlijk een startlijst nodig.

Sproeien
Er wordt gestart met standaardklasse t/m 1800 cc en hoewel de baan nog redelijk vochtig is aan het begin van de eerste manche, moet er al snel gesproeid worden om de baan te berijden te houden. In de eerste manche komen veel rode vlag situaties voor, waardoor de race achter loopt op schema, maar deze tijd wordt toch ingehaald door een vlot lopende tweede en derde manche.

Polderronde
De Polderronde was dit jaar voor het eerst en was een groot succes! Maar liefst 53 auto's verschenen aan de start, op de prachtige baan, die kneiterhard was op het moment dat de Polderronde verreden werd. Sportief rijgedrag is wat de organisatie zag en na 200 rondes kwam Ben van Steenoven als eerste winnaar uit de bus. Knappe prestatie, aangezien hij normaal bijgestaan wordt door zijn broer en oom. In deze klasse waren er 10 bekers te vergeven, gemaakt door Gicom uit Biddinghuizen.

Pieter Piek polderkampioen
Elk jaar wordt ook iemand benoemd tot Polderkampioen en wordt de Flintstones Trofee uitgereikt. Dit jaar is deze naar Pieter Piek gegaan! Pieter, waarvan de auto voorgaande jaren oranje was, moest nu lijdzaam toezien dat zijn oranje auto was veranderd in een zwarte bolide. Tijdens zijn huwelijksfeest vorige maand, hebben zijn vrienden zijn auto geverfd en van het bestuur van de Flintstones mocht hij dan ook niet meerijden als hij hem weer terug zou brengen in zijn originele staat.

Ook bij de dames een ander rijtje dan normaal op het podium. Kirsten Hoogeveen, wie normaliter vaak de eerste prijs pakt, moest het nu doen met een derde plaats. Melanie Claus stuurde zich naar een hele knappe 2e plaats en winnaar in de Alfa Romeo was Nadia Zoutendijk, die een wereldwedstrijd reed.

Ook bij de driewielers een ander podium dan normaal. Toby Witkop uit Swifterbant reed zijn Subaru naar een derde plaats. De tweede plaats is dit jaarverdiend door Sander van de Wiel met zijn nieuwe Peugeot. Voor het eerst in zijn driewielercarrière op eigen baan een eerste plek met zijn Honda Civic: Gertjan Bron.

De jeugd heeft de toekomst en niets is minder waar bij onze opstapklasse! Hier reed Tom ten Haaf zichzelf naar een 1e plaats en hield daarbij Jeffrey Schat en Stefan Kuipers achter zich.

Vrije standaard
Terug van weggeweest, net als met Koningsdag rijdt deze klasse weer rond op ons mooie Van Wervenciruit: de vrije standaard, ook wel duikboten genoemd in crossland. Opspattende klei en een verhitte jury in de jurywagen, maar wat een prachtrace hebben ze neergezet. Winnaar hierbij: Leo Sintebin. Respectievelijk tweede en derde werden: Jan de Vries en Walter Nieuwenhuijs.

Alle rijders bedankt voor deze mooie dag, jullie sportieve rijgedrag, op deze manier kunnen we volgend jaar weer een prachtige dag neerzetten.


De organisatie kijkt terug op een mooie dag, waar ruim 1200 bezoekers getuige van mochten zijn. "Wij bedanken alle sponsoren en onze vrijwilligers en hopen volgend jaar weer een mooie cross neer te kunnen zetten", schrijft de organisatie. "Dit kunnen we niet zonder extra vrijwilligers. Deze zijn hard nodig! Mocht je interesse hebben, stuur even een mail naar: info@deflintstones.nl of bel met voorzitter Pepijn Dijkhuis via 06-51926065".

Alle winnaars van de dag:

Sprinters:
1. Patrick Hoexum
2. Bram Hoogstra
3. Mick Meijerink

Kevers:
1. Sander Thomas
2. Richard Tienstra
3. Jeroen Bos

Vrijestandaard:
1. Leo Sintebin
2. Jan de Vries
3. Walter Nieuwenhuijs

Superstandaard:
1. Maarten Bos
2. Jan Westerman
3. Max Hendriks

Standaardklasse t/m 1800 cc:
1. Marius Tinholt
2. Niels Danenberg
3. Hubert de Vreede

Standaardklasse boven 1800 cc:
1. Pieter Piek
2. Menno Griffioen
3. Dion Boersma

Dames standaardklasse:
1. Nadia Zoutendijk
2. Melanie Claus
3. Kirsten Hoogeveen

Opstapklasse:
1. Tom ten Haaf
2. Jeffrey Schat
3. Stefan Kuipers

Driewielers:
1. Gertjan Bron
2. Sander van de Wiel
3. Toby Witkop

Duoklasse:
1. Tom ten Haaf/ Lars Kuipers
2. Robert Hasselman/ Christiaan Schat
3. Ruben van der Meer/ Anouk van der Meer

Polderronde uitslag:
1. Ben van Steenoven
2. Bart Veerman
3. Thom Heijboer
4. Sandra Balk
5. Stefan Kuipers
6. Dennis van Stee
7. Randy Booi
8. Johan Kloens
9. Jan van der Klip
10. Kees Juffermans

ACV De Flintstones / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.1 °C
  • 0.0 mm
  • 21.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2022
BHZNet Tourmanager 2022 BHZNet Tourmanager
Giro 555 voor Oekraïne
Giro 555 voor Oekraïne Giro 555 voor Oekraïne
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top