Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers

'Minder lawaai Defqon.1 richting de Veluwe'

Dinsdag 2 juli 2019
'Minder lawaai Defqon.1 richting de Veluwe'
Archieffoto van Defqon.1 editie 2015
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De geluidsoverlast van festival Defqon.1 in Biddinghuizen richting de Veluwe was dit jaar minder dan vorig jaar. Dat zou blijken uit geluidsmetingen van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Verder kwamen op het speciale Whatsapp-klachtennummer van de drie gemeenten rond de 130 meldingen van geluidsoverlast binnen.

Een derde van de klachten kwam van buiten de drie gemeenten, meldt een woordvoerder van Nunspeet. Vrijdag en zaterdag kwamen de meeste meldingen vooral uit Biddinghuizen en Dronten. Zondag draaide de wind en kwamen er meer meldingen, onder meer vanuit Doornspijk, Elburg, Oldebroek en Oosterwolde. Ook uit Kampen en Zwolle kwamen klachten over dreunende bas-geluiden.

De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) maakt een officiële inventarisatie van de klachten. Die is nog niet afgerond.

Elburg, Nunspeet en Oldebroek kondigden eerder aan dat ze naar de rechter stappen vanwege de nieuwe omgevingsvergunning voor Lowlands en Defqon.1 in Biddinghuizen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top