Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Defqon.1 toont opnieuw professionaliteit

Woensdag 3 juli 2019
Defqon.1 toont opnieuw professionaliteit
Archieffoto van Defqon.1 editie 2015
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De organisatie van Defqon.1 kijkt terug op een zeer geslaagde zeventiende editie, waar volop ruimte was voor 'hard dance'. Burgemeester Gebben, van gemeente Dronten is bijzonder onder de indruk van de professionaliteit waarmee zo'n groot evenement wordt georganiseerd: 'De organisatie heeft zeer adequaat en professioneel gehandeld op het warme weer. Zo hebben zij gezorgd voor o.a. extra watertappunten, gratis zonnebrand, extra schaduwplekken en ventilatoren.'

Op het hoogtepunt van het evenement waren er 65.000 bezoekers op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen. In totaal bezochten 78.000 gasten uit 110 landen het dance-event, dat voor de negende keer in Biddinghuizen plaatsvond.

Hulpverleners en -diensten spreken van een veilig verlopen evenement, zonder grote incidenten. Maandagmiddag om 15.00 uur hebben de laatste bezoekers het terrein verlaten. Sinds vorig jaar is de verblijfsrecreatie uitgebreid, waardoor de verkeersbewegingen beter zijn verdeeld. 'In een "stad" van 65.000 inwoners gebeurt altijd wel wat', stelt burgemeester Jean Paul Gebben, verantwoordelijk voor de veiligheid. Over vier dagen heeft de politie 31 personen aangehouden, waarvan het merendeel in het bezit waren van drugs. Enkele bezoekers werden aangehouden voor het plegen van diefstal van met name mobiele telefoons. 'Dat er zo weinig aanhoudingen zijn geweest stemt mij tot grote tevredenheid.'

Politie, Q-Dance en gemeente Dronten trekken samen op om de telefoons zo snel mogelijk terug te kunnen geven aan de eigenaar. Mensen die hun telefoon kwijt zijn geraakt op Defqon.1 worden verzocht om aangifte te doen bij de politie. Dat kan via internet op www.politie.nl.

Burgemeester Gebben spreekt zijn dank uit aan de betrokken veiligheidsdiensten en de samenwerking tussen hen en de organisatie van het festival.

Geluidsmetingen
Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek voert voor gemeente Dronten tijdens het evenement continu geluidsmetingen uit en registreert geluidsklachten. Tijdens het evenement zijn 90 klachten binnengekomen via de website en twee telefonisch. Na afloop van het evenement kwamen er meer klachten binnen. De uitkomsten van de metingen en klachten worden geanalyseerd en maken onderdeel uit van de integrale evaluatie.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top